Crna hronika

Naredba za prinudno dovođenje Božovića u sud

Viši sud je izdao naredbu za prinudno dovođenje Kotoranina Igora Božovića radi saslušanja na okolnosti određivanja pritvora po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga tereti za kriminalno udruživanje.
Naredba za prinudno dovođenje Božovića u sud
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi saopšteno iz Višeg suda, odluku je donio sudija Boris Savić, nakon što se Božovićjuče nije pojavio na saslušanju. Ovo je drugi put da se saslušanje odgađa zbog nedolaska Božovića.

Novo saslušanje Božovića zakazano je za utorak, kada bi trebalo da bude prinudno doveden. Ukoliko ga policija ne pronađe, za njim će sud donijeti naredbu za raspisivanje potjernice. Božović, prema policijskim evidencijama, slovi za vođu „kavačkog“ klana.

Pritvor je predložen zbog nesmetanog vođenja postupka, uticaja na saizvršioce koji su u bjekstvu. Božović je, prema potvrđenoj optužnici, zajedno sa Slobodanom Kašćelanom krajem 2010. godine organizovao kriminalnu grupu koja se bavila dilovanjem droge, reketiranjem, pranjem novca i zelenašenjem. Na spisku je još 15 osoba, među kojima je i Božovićev sin – Vladimir.

Igor Božović je nedavno izašao iz zatvora, gdje je izdržavao petogodišnju kaznu zbog šverca droge. Prošlog ljeta, dok je služio zatvorsku kaznu, vrelim uljem polio ga je Jovan Jovanović, član suprotstavljenog klana – „škaljaraca“.

(Pobjeda)

Portal Analitika