Politika

Vučurović: Sekulić začuđujuće slabašno brani Đukanovića

Portparol NSD, poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je odgovorio na reagovanje poslanika DPS-a Predraga Sekulića. Sekulić je u svom reagovanju naveo da nije Predrag Sekulić prodao vjeru za večeru gospodine Vučuroviću, nego Vaš predsjednik. I to doslovno”. Odgovor Jovana Vučurovića objavljujemo u cjelini.
Vučurović: Sekulić začuđujuće slabašno brani Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

“Konstatujem da Predrag Sekulić nije demantovao naše tvrdnje i podatke da su Srbi u CG teško diskriminisani, kao ni to da su izdaja i promjena ideoloških dresova jedine konstante u djelovanju Mila Đukanovića i vrha DPS-a. Veoma je sumnjivo što Predrag Sekulić slabašno ili samo uzgred brani svog partijskog šefa. Ne želim da vjerujem da se opet opredjeljuje, ovaj put između Mila i Duška, kao što je nekada ranije između Momira i Sveta. U NSD i DF nema frakcijskih borbi niti podmetanja, pa da bilo ko od nas poslanika, šaljući poruke političkim protivnicima, od šponde udara stranačkog kolegu.

Nego, da razjasnimo – nije Andrija Mandić, krajem osamdesetih, rušio tadašnje stare komuniste tako što ih je optuživao za izdaju Kosova nego Milo Đukanović, koji je malo poslije toga izdao i Kosovo i kosovski zavjet, i priznao lažnu državu na tlu Srbije. Dakle, prodao vjeru za večeru. Isti taj Milo Đukanović, pa i ostali iz DPS-a, veličali su Slobodana Miloševića da bi ga kasnije izdali i postali marionete i agentura NATO pakta.

Milo Đukanović, kao prvi čovjek DPS, je svakako najodgovorniji i zato ne griješimo kada kažemo da je on počinio najveću izdaju u istoriji Crne Gore, ako imamo u vidu njegovo ponašanje tokom agresije NATO-a na SRJ. Zato je važno da jednom raščistimo neke stvari - za tradicionalno poimanje časti i morala to što je vrh DPS-a uradio za sve ove godine, i nekad i sad se nazivalo sramotom i izdajom. Sekulić svakako misli drugačije, ali kao što bi nekad, u ,,vunenim vremenima’’, rekao jedan ugledni Katunjanin od koga su tražili da se odrekne tradicionalnih vrijednosti - ,,mislite o sebi kako god hoćete, ali društvo nijesmo’’. Dakle, NSD ima sve ono što nema DPS - doslednost, ideju, ideologiju i časnu borbu za slobodnu i tradicionalnu Crnu Goru.

Iako Sekulić odavno učestvuje u političkom životu, svojevremeno i kao novinar Pobjede koja je tada bila glavna batina promiloševićevskog režima kojom se udaralo po opoziciji, on uporno pokazuje veliko neznanje. Za njegovu informaciju, kao i za druge preletačeviće iz DPS-a, Nova srpska demokratija, kojoj Sekulić, kao bivši Srbin, dovodi u pitanje srpstvo, nastala je ujedinjenjem Srpske narodne stranke, koja je u NSD unijela svoj nacionalni program, i Narodne socijalističke stranke, kao naslednika izvornog, patriotskog SNP-a čiji je predsjednik bio Momir Bulatović. NSD baštini suštinske vrijednosti opozicije i zajedno sa kolegama iz PZP i DNP smo osnovali DF koji ima dovoljno snage, hrabrosti i pristalica da predvodi borbu za obaranje totalitarnog režima.

Bez želje za uvredom, mora se ustvrditi da je Sekulićeva priča o tome da je neko nešto ,,ušićario'' i da neko nekog ,,plaća'' krajnje neubjedljiva laž. Ali zato svi u CG, a bogami i šire, znaju da se DPS decenijama finansira novcem opljačkanim od građana CG, a da je snažno finansiran i od organizovanih kriminalnih grupa. Dakle, kada stranka koja skoro 30 godina upravlja javnim finansijama i budžetom CG, onima koji nisu raspolagali ni sa centom državnog novca pokušava da podmetne ovakvu neistinu je samo dokaz da je vrh DPS-a izgubio svaki osjećaj za realnost, misleći da će građani zaboraviti njihovo uništavanje i ponižavanje Crne Gore.

DPS je, naravno, u panici i zbog toga što su politički predstavnici srpskog naroda odlučili da se okupe i obnove istorijsku zavjetnu misao naših predaka. Taj istorijski dokument, u čijoj izradi će učestvovati i predsjednik NSD Andrija Mandić, odrediće, između ostalog i precizno mjesto, prirodu i karakter crnogorskog režima i njegovu ulogu u višegodišnjoj antisrpskoj histeriji. To što će oni iz vrha režima biti odbačeni i označeni kao izdajnici svojih rođaka i predaka, vjerovatno neće dodatno ojačati njihove veze sa zločincima Tačijem i Haradinajem, ali vjerujemo da će pomoći mnogim drugima, koji nijesu u potpunosti izgubljeni, da se vrate tamo gdje pripadaju”, zaključio je.

 

Portal Analitika