Fudbal

Konačno: Matuidi u Juventusu

Poslije neuspjeha u pokušajima da dovede Aksela Vitsela, Nemanju Matića, Stivena Nzonzija, Emrea Džana i još neke, izbor je na kraju pao na Bleza Matuidija i posao je danas završen.
Konačno: Matuidi u Juventusu
Portal AnalitikaIzvor

Francuz je i prošlog ljeta bio na ivici prelaska u Juve, ali je PSŽ riješio da ga zadrži. Poslije višeneđeljnih pregovora, danas je sve završeno i dogovoreno na sastanku u Monte Karlu koji je organizovao Matuduijev menadžer Mino Rajola. Đuzepe Marota je morao da popusti i da poveća ponudu kako bi dobio zeleno svijetlo Svetaca.

PSŽ je od početka insistirao na obeštećenju od 25.000.000 eura, Juventus je nudio samo 15.000.000 eura. Očekivano, s obzirom da Matuidi ima 30 godina i da je ušao u posljednju godinu ugovora što znači da bi sljedećeg ljeta bio slobodan igrač.

Međutim, Juventusu se žurilo da napokon dovede dugo čekano pojačanje u veznom redu, a Svecima se žurilo da inkasiraju novac potreban za peglanje knjiga i finansijskog fer-pleja poslije zemljotresa sa Nejmarom.

Na kraju je dogovoreno da Juve plati 20.000.000 eura plus bonuse za Francuza. Matuidi će potpisti trogodišnji ugovor vrijedan između 3.500.000 i 4.000.000 eura po sezoni.

Portal Analitika