Politika

Beranski DEMOS: Većinom glasova odbijen predlog pučiste Danilovića

Beranski DEMOS većinom glasova odbio je na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora nestatutarni predlog o izboru delegata za privatnu skupštinu u organizaciji pučiste Gorana Danilovića i njegove ekipe, kao i njegovu nestatutarnu kandidaturu za predsjednika partije - poručuju iz ove partije.
Beranski DEMOS: Većinom glasova odbijen predlog pučiste Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

''Tako je predsjednik beranskog DEMOS-a Aleksandar Vasilijević sa još četiri člana ostao u manjini, uprkos tome što su pučisti upravo Berane smatrali uzdanicom za svoj poduhvat razbijanja DEMOS-a. Članovi koji su bili protiv ukazali su na statutarne norme prema kojima Izvršni odbor nema ovlašćenje da zakazuje Skupštinu, kao ni da donosi odluku o kriterijumima za njeno održavanje. Iako su toga svjesni, pučisti sa svojim vođom, pod opsesijom da postane prvi čovjek partije, pa makar i hajdučkim metodama, nastavljaju da ignorišu Statut koji su sami sastavljali, ali  i ne prezaju od toga da manipulišu i obmanjuju kako crnogorsku javnost tako i članstvo DEMOS-a'', navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da većina koju pominje ''ekipa Danilovića'' se iz dana u dan smanjuje.

''Uprkos svemu tome, podrška i navodna većina kojom mašu, iz dana u dan se smanjuje,što potvrđuje i sinoćnja sjednica kako u Beranama tako i u Mojkovcu. To ih očito ne sprečava da namjerno plasiraju neistinite informacije, jer im istina ne ide na ruku i ometa davno skrojeni plan da podijele i preuzmu DEMOS. Beranski odbor će uvijek biti na strani istine i pravde i nastojati da promoviše vrijednosti za koje se zalaže izvorni DEMOS'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika