Vaterpolo

Brguljan: Reprezentacija iznad svakog pojedinca i selektora

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore iznad je svakog pojedinca, ali i selektora, poručio je suspendovani crnogorski reprezentativac Darko Brguljan.
Brguljan: Reprezentacija iznad svakog pojedinca i selektora
Portal AnalitikaIzvor

On je nakon meča sa Rusijom, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, odstranjen iz ekipe, odlukom selektora Vladimira Gojkovića.

Brguljan je kazao da je do konflikta došlo jer je Gojković prema njemu kao igraču pokazao potpuno nepoštovanje, ne pružajući mu veću minutažu.

"Mislim da sam na cijelom takmičenju zaslužio veću minutažu i mnogo bolji status u reprezentaciji. Nakon utakmice sa Rusijom obavio sam razgovor sa selektorom gdje smo iznijeli mišljenja i shvatili smo da je naša dalja saradnja potpuno nemoguća, stoga i nije bilo potrebe za mojim nastupom protiv Italije", kazao je Brguljan u saopštenju dostavljenom medijima.

On je kazao da zamjera selektoru što u Budimpešti nije odveo najbolje igrače sa kojima raspolaže Crna Gora. 

"Siguran sam da bi sa Mlađanom Janovićem, Vjekoslavom Paskovićem, Nikolom Vukčevićem i Aleksandrom Ivovićem Crna Gora bila osvajač medalje u Budimpešti. Smatram da bi sa ovako lakom grupom i najpoželjnijim protivnikom u četvrtfinalu (Grčkom), sa ovim navedenim igračima Crna Gora imala medalju sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti", kazao je Brguljan.

On je naglasio da je obaveza selektora da okupi najbolje igrače koje ima na raspolaganju, a ne da se nalaze kompromisi koji ništa dobro nisu donijeli.

"U javnosti se plasira priča da je ovo bila mlada ekipa. Ne bih se složio sa time da je ekipa sa prosjekom od 27 godina baš toliko mlada i neiskusna", kazao je Brguljan.

Prema njegovim riječima, peto mjesto ne može da bude uspjeh.

"Reprezentacija je iznad mene i svakog pojedinca, ali i iznad svakog selektora. Složićemo se da uvijek i na svakom takmičenju moramo da idemo sa najboljih 13 igrača i da napadamo medalje. To nam je obaveza, jer smo mi Crna Gora koja u vaterpolo svijetu znači mnogo i ne možemo se zadovoljavati samo nastupima na velikim takmičenjima kao ove godine", kazao je Brguljan.

Portal Analitika