Društvo

Čirgić: Ugovori sa privatnim apotekama u septembru

Fondu za zdravstveno osiguranje na konkurs za uključivanje u javni sistem zdravstva stigle su ponude od 56 privrednih društava, u čijem sastavu je 156 privatnih apoteka, kazao je za Pobjedu direktor te zdravstvene ustanove Sead Čirgić.
Čirgić: Ugovori sa privatnim apotekama u septembru
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj podatak dobili smo juče 45 minuta prije kraja radnog vremena, tako da će u Fondu konačan broj apoteka imati danas. Javni poziv raspisan je krajem jula.

Prvi čovjek Fonda ističe da je interesovanje znatno veće nego prije dvije godine kada je takođe sprovođen projekat „Sa receptom i u privatne apoteke“.

Pregled ponuda

- Ponude je dostavilo skoro 50 privatnih apoteka više u odnosu na 2015. godinu – kazao je Čirgić, naglasivši da Komisija za ispunjenost uslova javnog poziva neće gubiti vrijeme i već danas će početi da ocjenjuje dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, sklapanje ugovora sa apotekama koje su ispunile uslove konkursa očekuje se u prvoj polovini septembra.

Nakon toga, kako objašnjava Čirgić, oko dvije sedmice potrebno je da se privatne apoteke informatički povežu sa informacionim sistemom Fonda zdravstva, kao i da se farmaceuti edukuju za korišćenje tih programa.

- Sve ide planiranom dinamikom. Naše procjene i ranije su bile da će do kraja septembra sve biti spremno da građani sa receptom idu u privatne apoteke – rekao je Čirgić.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika