Fudbal

Odluka koja će sigurno promijeniti evropski fudbal

Klubovi iz Premijer lige razmatraju revolucionarni prijedlog da se uvedu nova transfer pravila, a jedno od njih biće i ukidanje prijelaznog roka ovakvog kakav je sada.
Odluka koja će sigurno promijeniti evropski fudbal
Portal AnalitikaIzvor

Prema informaciji Skaj Sporta, već su počele konsultacije među klubovima elitnog ranga engleskog fudbala kako bi se promijenio dedlajn prijelaznog roka, koji je po pravilu do sada važio do 31. avgusta u ponoć, skoro tri neđelje poslije početka sezone.

Većina vodećih klubova su itekako zainteresovani da podrže prijedlog o ranijem zatvaranju transfer pijace, a glasanje o uvođenjuu pravila biće održano u septembru na sastanku borda Premijer lige.

Minimum 14 klubova od ukupno 20 premijerligaša mora da glasa za novi prijedlog da bi on bio usvojen, a jedina dilema trenutno je da li će premijerligaši biti slabiji ukoliko se pijaca zatvori tri neđelje ranije, sredinom avgusta.

Takođe, klubovi iz ostatka Evrope i top liga, poput Španije, Italije i Njemačke, mogli bi da nastave da dovode fudbalere iz Engleske u skladu sa pravilima i datumima određenim od strane sopstvenih takmičarskih organa.

Portal Analitika