Politika

Raonić: Bez ljevičarskog djelovanja, SNP će biti u još većim problemima

“SNP i novo rukovodstvo mora jasnije profilisati svoju ideologiju i pravovremeno se određivati prema svim političkim pitanjima, što je bio najveći uzrok konfuzije kod njihovih glasača. Bez jasnog, ljevičarskog, laburističkog djelovanja, u kome će se prepoznati najšire strukture birača, SNP će biti u još većim problemima, ocijenio je programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić.
Raonić: Bez ljevičarskog djelovanja, SNP će biti u još većim problemima
Portal AnalitikaIzvor

Raonić je u izjavi za Portal Analitika kazao da Kongres nije razriješio unutrašnje probleme u kojima se nalazi nekada najjača opoziciona stranka.

“SNP se nalazi u ozbiljnoj krizi, koja je rezultat loše finansijske situacije, nagomilanih izbornih poraza, kadrovskog osipanja i činjenice da je za novog predsjednika izabrana osoba koja nije bila kandidat centrale stranke, što je rijetkost u našoj partijskoj praksi”, objasnio je Raonić.

Prema njegovim riječima, izvjesno je da će dio uticajnih kadrova tražiti modele budućeg angažmana van SNP-a, pa će to biti prvi izazov koji će novi predsjednik Joković morati da rješava.

Raonić smatra da će Joković imati djelovanje slično DF-u odnosno Demokratama.

“Naša politička scena je, na žalost, ekstremno podijeljena i bilo koji put “trećeg puta” je osuđen na propast. Zato će novi predsjednik SNP-a, izvjesno, imati diskurs slican DF-ovom i Demokrata, što će unijeti dodatnu konfuziju kod tih glasača, imajući u vidu već eskalirane tenzije”, zaključio je Raonić.

P.Z.

 

Portal Analitika