Fudbal

Šest klubova slavi njegov potpis za Barsu

Barselona je počela da “krcka” 222.000.000 eura dobijenih za Nejmara, a prvi kapitalac koji stiže na Nou Kamp biće njegov zemljak Paulinjo u transferu vrijednom 40.000.000 evropskih novčanica.
Šest klubova slavi njegov potpis za Barsu
Portal AnalitikaIzvor

Skoro cio iznos završiće na računu Guangdžou Evergrandea, ali će jedan dio otići i na adrese šest klubova za koje je Brazilac nastupao prije nego što je otišao u Kinu, a na osnovu raspodjele sredstava solidardnosti koje propisuje FIFA. Novac će pripasti klubovima u kojima je nastupao do 23. godine.

Tako će četiri ekipe iz Brazila podijeliti pet odsto od obeštećenja, a radi se o Korintijansu, Atletiko Juventusu, Bragantinu i Audaksu.

Timau (Korintijans) pripada oko 0.86 odsto, tačnije 343.000 eura, dok će ubjedljivo najviše para dobiti maleni Audaks Osasko gdje je u mlađim kategorijama Paulinjo proveo najveći dio karijere. Klub iz Sao Paola prihodovaće čak 705.000 evropskih novčanica, dok se pretjerano neće usrećiti Juventus, kojem sljeduje tek oko 50.000 eura.

Biće love i za evropske klubove, tačnije poljski Lođik kojem sljeduje mršavih 15.000 eura, dok u Litvaniji mogu da naruče kavijar i šampanjac pošto tamošnji klub Viljnjus dobija čak 191.000 evropskih novčanica.

Portal Analitika