Abiznis

ZZZ: Podnijeta 22 zahtjeva za dodjelu kredita

Zavodu za zapošljavanje su u prvoj polovini godine podnijeta 22 zahtjeva za dodjelu kredita, ukupne vrijednosti 120 hiljada eura, čijom realizacijom bi se otvorila 24 nova radna mjesta.
 ZZZ: Podnijeta 22 zahtjeva za dodjelu kredita
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju o radu ZZZ za prvo polugodište ove godine navodi se da su pet zahtjeva podnijele nezaposlene žene.

“Vrijednost njihovih projekata je 25 hiljada eura, čijom realizacijom je planirano otvaranje pet novih radnih mjesta”, dodaje se u dokumentu Zavoda.

Posmatrano po opštinama, najviše podnijetih zahtjeva je sedam u Podgorici, Baru i Bijelom Polju po pet, Nikšiću tri i Beranama i Tivtu po jedan.

Upravni odbor ZZZ-a odobrio je 16 kredita vrijednih 80 hiljada EUR, čijom realizacijom je omogućeno otvaranje 16 novih radnih mjesta.

“Od ovog broja, 14 kredita je dodijeljeno nezaposlenim osobama, a po jedan preduzeću i preduzetniku. Posmatrano prema starosnim grupama, jedan kredit dodijeljen je osobi do 25 godina života, od 25 do 50 godina života deset kredita, dok su tri dodijeljena nezaposlenim osobama starijim od 50 godina života”, navodi se u izvještaju.

Krediti su odobravani za projekte iz svih djelatnosti.

Najviše od devet odobrenih kredita, je iz oblasti zanatstva i ličnih usluga, zatim poljoprivrede i ribarstva tri. Slijede ugostiteljstvo i turizam gdje su odobrena dva kredita, a u trgovini i saobraćaju po jedan.

U prvoj polovini godine isfinansirana su tri kredita za nezaposlene osobe, ukupne vrijednosti 15 hiljada eura, namijenjenih otvaranju tri nova radna mjesta.

Portal Analitika