Društvo

Aktivnosti radio- amatera, robotičara i astronoma promovisane na nikšićkom gradskom trgu

Prigodnom promocijom aktivnosti radio-amatera, robotičara, elektroničara i astronoma, Crnogorski savez za tehničku kulturu sa svojim konstituentma Savezom radio-amatera Crne Gore, Crnogorskim astronomskim društvom i lokalnim partnerima Radio klub “Nikšić “ i Astronomsko društvo “ Nikšić“ večeras obilježava 12. avgust- Međunarodni dan mladih.
Aktivnosti radio- amatera, robotičara i astronoma promovisane na nikšićkom gradskom trgu
Portal AnalitikaIzvor

Na rekonstruisanom gradskom trgu u Nikšiću postavljeni su štandovi sa radio-amaterskom, elektronsko-robotičkom opremom i astronomski teleskopi i već od 18 časova broj posjetioca je premašio sva očekivanja organizatora. Do kraja manifestacije, odnosno do  23 časa, mladi Nikšića imaju priliku da se upoznaju sa najmodernim telekomunikacionim tehnologijama, sa robotskim i elektronskim sklopovima i da pogledaju u svemir kroz postavljene teleskope.

astronomijank"Istovremeno, mladi se mogu učlaniti u Radio klub “ Nikšić “ i Astronomsko društvo “ Nikšić“ koji najavjuju brojne aktivnosti, a Opština se potrudila da im obezbijedi kvalitetan prostor za rad u objektu Sportskog centra. Demonstratori, uglavnom studenti i mladi inžinjeri, se trude da brojnim posjetiocima odgovore na sve što ih interesuje" saopšteno je iz Crnogorskog saveza za tehničku kulturu Politehnika.

Manifestacija je ušla u zvanični kalendar UN o događajima i manifestacijama kojima se u pojedinim državama zvanično obilježava 12. avgust-Međunarodni dan mladih.

Portal Analitika