Podgorica

Čađenović: Situacija sa požarima stabilna, kuće nijesu ugrožene

Situacija sa požarima na području Glavnog grada, trenutno je stabilna, saopštio je komandir Službe zaštite Andrija Čađenović. On je rekao da su trenutno aktivni požari na području karaule Jagoda i u selu Hoti u Malesiji, koji trenutno ne ugrožava dvije kuće kojima je danas prijetila opasnost.
Čađenović: Situacija sa požarima stabilna, kuće nijesu ugrožene
Portal AnalitikaIzvor

“Vjetar je okrenuo smjer i sada je požar daleko od kuća”, rekao je Čađenović agenciji Mina.

On je saopštio da na Trmanju i dalje gori front požara, ali ne ugrožava kuće i imanja.

Prema njegovim riječima, na tom području su raspoređene dvije vatrogasne ekipe i jedno komunalno vozilo koje doprema vodu.

Čađenović je kazao da je, kada je u pitanju požar na Radovču, situacija znatno povoljnija.

“Kuće i imanja su odbranjeni. Požar je dijelom ušao u gustu borovu šumu, ali je tu zaustavljen. Tako da je i tamo i dalje veliki front požara koji ne ugrožava kuće ili imanja lokalnog stanovništva”, naveo je Čađenović.

On je rekao da je manji požar danas izbio u Zagoriču, ali je lokalizovan. Kako je naveo, na području gradske opštine Golubovci je bilo manjih požara koji su ugašeni.

Čađenović je saopštio da je danas sa direktorom Direktorata za vanredne situacije, Mirsadom Mulićem, direktorom za operativne poslove, Radomirom Šćepanovićem i komandirom vatrogasne spasilačke jedinice Lazarom Čađenovićem obišao područje karaule Jagoda, Trmanja i Radovča, koji su proteklih dana obuhvaćeni velikim požarima.

Konstatovano je, kako je kazao Čađenović, da su požari pod kontrolom, da kuće i imanja više nijesu ugroženi, i da je zajednička akcija vatrogasaca vojske i aviona iz Direktorata za vanredne situacije veoma dobro planski izvedena.

Portal Analitika