Fudbal

Arsenal otkrio, evo zbog čega su zadržali Vengera!

Navijači Arsenala, vidjelo se i sinoć protiv Lestera, bili su nezadovoljni odlukom da Arsen Venger ostane na klupi.
Arsenal otkrio, evo zbog čega su zadržali Vengera!
Portal AnalitikaIzvor

Čak i pobjeda od 4:3 protiv Lestera ne djeluje uvjerljivo, tim prije što je odbrana djelovala kriminalno. Doduše, Arsenal je bio silno oslabljen, obično ima problema na startu, pa su tri boda najvažnija.

Ali, bilo je silnih zvižduka kada su "Guneri" gubili, Venger i dalje nikoga nije uvjerio da je rješenje za sljedeće dvije godine.

Prvi čovjek kluba Ivan Gazidis je otkrio zbog čega se klub odlučio na produžetak od dvije sezone.

"Nismo imali alternativu, takvog trenera nema na tržištu. Postoje na desetine koji bi željeli da treniraju Arsenal, i to su velika imena, ali niko ne garantuje da će nastaviti ovaj put", tvrdi Gazidis.

"Ovo nije bila odluka na osnovu nostalgije, no niko ne može kao Venger da ponudi ono po čemu je Arsenal prepoznatljiv, naš fudbalski brend, lijep, ofanzivan fudbal, i promociju mladih igrača. Nova generacija dolazi, neke smo već vidjeli tokom ljeta", kaže Gazidis.

Navijači su ovo dočekali na nož, jednostavno oni žele velike stvare, ekipa je van Lige šampiona, vodeći igrači ne žele da produže ugovor, očekivali su bolja pojačanja, mada je Lakazet pokazao sinoć da će biti veoma koristan za tim.

SPortske.net

Portal Analitika