Društvo

Razbuktalo opet iznad Petrovića na Luštici, cijeli zaliv u dimu

Na hercegnovskom dijelu Luštice, iznad sela Petrovići, jutros između 3 i 4 sata, ponovo se aktivirao požar, koji se u jednom momentu primakao kućama na nekih 50 m.
Razbuktalo opet iznad Petrovića na Luštici, cijeli zaliv u dimu
Portal AnalitikaIzvor

Novski vatrogasci su na terenu i uz pomoć pripadnika DVD Krtoli kao i privatnih cistijerni nastoje da ga lokalizuju, kazao nam je komandir DVD Krtoli, Milan Vukošić:

– Aktivno je dvadesetak vatrogasaca, sa 4-5 vozila i privatnim cistijernama. Požar se bio dobro primakao kućama. Zatražena je pomoć avijacije MUP-a, kaže nam Vukošić.

On dodaje da je na tivatskom dijelu Luštice situacija identična kao proteklih dana. U prvom dijelu dana do popodnevnih časova, dim tinja na par mjesta, ali uz prve nalete maestrala, vatra se ponovo raspiruje.

– Uglavnom su to lokacije Gošići, Gornji i Donji Krašići. Kad nema vjetra, kontrolišemo, međutim, čim vjetar krene popodne, sve se ponovo aktivira, kaže Vukošić.

Na ostalim djelovima Luštice za sada je situacija stabilna i pod kontrolom.

Međutim, proteklih dana cijeli zaliv Boke je u dimu od požara koji bukte, ili tinjaju na Luštici. Jutros je vazduh bio posebno „težak“, visoka temperatura, vlaga i zagađenje od požara. Maestral koji je počeo da duva malo je „pročistio“ ariju, ali će zato biti teže gašenje na Luštici. (izvor i foto: radio jadran)

Portal Analitika