Abiznis

Dio pruge Nikšić – Ostrog oštećen

Usljed visokih temperatura došlo je do oštećenja na dijelu pruge Nikšić-Ostrog, dugom 50 metra. Iz Željezničkog prevoza kažu da se na otklanjanju smetnje ne može raditi dok traju vrućine, te da je uvedena tzv. lagana vožnja od 10 km na čas, čime je obezbijeđenja redovnost željezničkog saobraćaja. Zbog kvarova ne saobraćaju ni dva Kafova voza, pa se na relaciji Podgorica – Nikšić angažuje alternativni prevoz autobusom.
Dio pruge  Nikšić – Ostrog oštećen
Portal AnalitikaIzvor

Na relaciji Ostrog-Nikšić uvedena je tzv. lagana vožnja, zbog kvara koji je nasto na željezničkoj infrastrukturi usljed visokih tempertura, saopšteno je našoj televiziji iz Željezničke ifrastrukture.

– Željeznička infrastruktura CG je zbog toga na tom dijelu uvela laganu vožnju od 10 km na sat čim je i obezbijedila redovitost željezničkog saobraćaja – kazala je Mirjana Vujović – PR Željezničke infrastrukture.

Uprkos kvaru putnici su bezbjedni, potvrđuju iz Željezničkog prevoza.

–  Jeste bezbjedno je, baš ta lagana vožnja koj je uvedena 10 km na sat, na 50 metara pruge koja je deformisana usljed visokih temperatura, jeste bezbjedna i to je jedini način da se u ovom trenutku riješi problem – kaže Vujović.

U proteklih par mjeseci usljed visokog napona gorjeli su više puta i odvodnici prenapona na Kafovim vozovima, kao i elektronski blokovi pretvarača faza na elektromotornim vozovima, potvrđuju iz Željezničkog prevoza. Kao posljedica navedenog, dva od tri Kafova voza koliko ih ima Željeznički prevoz ne rade.

– Željeznički prevoz CG je nedavno poručio tri odvodnika prenapona, isporuka se čeka 40 dana i očekujemo da ćemo ih dobiti krajem avgusta – kaže Ana Božović – PR Željezničkog prevoza.

Do kraja avgasta oni koji žele od Podgorice do Nikšića moraće autobusom.

 Pink M

Portal Analitika