Politika

DPS Demokratama: Vaša mržnja pretvorena u električnu energiju osvijetlila bi Crnu Goru

Kada se u rijektim situacijama o nečemu izjasne, obmane Demokrata postanu vidljive. Razotkrićemo ih, korak po korak. Za razotrkivanje Demokrata dobra je njihova izjava: "Mi nemamo problem sa nepotizmom." Za razotrkivanje Demokrata dobro je znati da u njihovim redovima imaju odbornika Dragana Šepelja koji obara rekorde u govoru mržnje. Za razotkrivanje Demokrata dobro je da se zna da niko ne zna da li je njihov predsjednik opštine u Kotoru upisan ili ispisan iz knjige državljana jedne susjedne zemlje. Lažima i mržnjom koja isijava iz njihovih saopštenja ne dobija se povjerenje građana. A oni koji mrze, najviše mrze onoga ko ne umije da mrzi. Zapravo, kada bi se mržnja Demokrata pretvorila u električnu energiju osvijetlila bi se sva Crna Gora - poručuju iz hercegnovskog DPS-a.
DPS Demokratama: Vaša mržnja pretvorena u električnu energiju osvijetlila bi Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje DPS-a na jučerašnje saopštenje hercegnovskih Demokrata prenosimo bez redakcijskih intervencija:

I taman se ponadamo da će Demokrate u svojim saopštenjima reći nešto novo ili makar istinito, i stvoriti prostor da našu polemiku podignemo na veći nivo, al' ne ide. Ne mogu da iskoče iz sopstvenog blata i tačka. A čime god pokrivali blato, ono će ostati blato. U slučaju Demokrata u pitanju je živo blato, pa sa svakom novom izgovorenom laži, tonu sve dublje.

Laž 1: "DPS pokušava da luku Škver ustupi tajkunima."

Istina: nije u toku tender za dodjelu luke Škver, već je u toku javna rasprava o predlogu Strategije. To je zakonom predviđena procedura. Demokrate su preko opštinskih organa kojima rukovode zakazale javnu raspravu, i to glavnu, ali na nju nijesu došli. Tako su prevarili građane i onemogućili im da daju svoje komentare na predlog Strategije. Takođe, Demokrate ne dozvoljavaju građanima da dobiju tekst Strategije kako bi mogli da pripreme i dostave svoje predloge i komentare.

Laž 2: "DPS hoće da skući mimo prava šefa policije i druge funkcionere DPS-a."

Istina: svi do jednog odbornika skupštine opštine Herceg Novi donijelu su Odluku o dodjeli 44 stana državnim službenicima i namještenicima. Za ovu odluku glasali su i odbornici DF-a, SNP-a, Novske liste i SDP-a koji sada zajedno sa Demokratama čine vlast u Herceg Novom. Ovo nije odluka DPS-a, već svih odbornika Skupštine opštine Herceg Novi.

Laž 3: "Demokrate su dobile izbore u Herceg Novom."

Istina: DPS je na lokalnim izobrima osvojio 31,4%, a Demokrate 24,2%.

Laž 4: "Sin Duška Markovića je jedan od direktora u Montenegro erlajnsu."

Istina: sin Duška Markovića ne radi u Montenegro erlajnsu.”

Portal Analitika