Politika

Demokrate DPS-u: Ne uzimajte u usta fotelje

Demokrate Podgorice reaguju na saopštenje DPS-a. Reagovanje prenosimo integralno.
Demokrate DPS-u: Ne uzimajte u usta fotelje
Portal AnalitikaIzvor

 

Gospodo iz podgoričkog ogranka OKG DPS, juče vam preporučismo da više u usta ne uzimate demokratiju. I dobro je, poslušali ste nas. Danas vam kažemo: ne uzimajte u usta fotelje. Samo vi nemojte. Nemojte zbog vašeg „šefa“, ali ne mislimo na lokalnog, jer se on ne pita bez gdje će koju štetu da napravi, nego na njegovog šefa. Nemojte zbog svih funkcionera koje ste za 30 godina nagnijezdili, a od kojih se na prstima jedne ruke mogu nabrojati oni kojima se pored partijske knjižice cijenila i diploma. Nemojte ni zbog onih koji su pošli malo u svijet, silom prilika – zbog vašeg Sveta, čovjeka koji vam je dao ime, pokrao sve što je mogao, a onda promijenio državljanstvo, nemojte pominjati fotelju ni zbog vašeg Mugoše, koji će, sve su prilike, uskoro Svetovim stopama, pa će i on da mijenja državljanstvo.

 

Bolje da upoznate javnost sa rezultatima vanrednih inspekcijskih pregleda koje je Upravna inspekcija izvršila u jedinicama lokalne samouprave u kojima DPS vrši vlast. Ovo odjeljenje u sastavu Ministarstva javne uprave vam je našlo 28 nepravilnosti, koje se odnose na razne stvari. I onda se vi nađete da govorite o zakonu. DPS da govori o zakonitosti!?! Zamislite šta bismo tek mogli da očekujemo da vam nađe neki nepristrasni i nezavisni organ, a ne onaj koji je pod kapom vašeg partijskog vojnika, ministarke Pribilović. Kad uskoro dođe do promjene vlasti, Upravna inspekcija će se morati i kadrovski i sredstvima opremiti, jer neće biti lako procesuirati sva vaša nepočinstva. Skoro svako radno mjesto, svaki tender, svaki pravni akt, sve ste namještali. I zbog toga je građanima od vas muka evo 3 decenije. Nema gore mučnine pri toj, nemojte da se tješite.

 

Gradite vi, gradite. Bez reda. Bez plana. Bez smisla. Gradite i čudovišta bez dozvole. I žestoko se ugrađujete. I u Budvi ste tako, do jednog trenutka, koji i vama slijedi za koji mjesec. Iživljavate se nad Đurišićima, nad cijelim porodicama, nad građanima cijelih ulica, jer mislite da vam može biti. Vjerujte, ne može. Iako vam se čini da ste osilili. „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“, reče onaj čijom ulicom u skupim automobilima prolazite makar 10 puta dnevno brzinom od 15 km/h, kako bi se u malograđanskom duhu pohvalili time što ste u dužem nizu godina oteli od građana Podgorice i Crne Gore. Gospodo iz DPS, prođite malo kroz Jerevansku, operite gume malo kroz fekalije koje ne sanirate već nedopustivo dugo vrijeme.

 

No, zaista se postavlja pitanje ima li smisla vama bila šta govoriti. Vas samo treba kao u Budvi, Kotoru i Herceg Novom izvrnuti iz fotelja, pa neka onda sa vama razgovore vode nadležni u odgovarajućim postupcima.

 

Portal Analitika