Fudbal

Talentovani crnogorski golman prešao u prašku Slaviju

Još jedan mladi golman sa područja Grblja nastavlja karijeru u Evropi. Poslije Lazara Carevića (18), koji je potpisao za Barselonu, u prašku Slaviju stigao je Krsto Ljubanović (18), talentovani čuvar mreže koji je fudbalsku azbuku naučio u Mogrenu.
Talentovani crnogorski golman prešao u prašku Slaviju
Portal AnalitikaIzvor

Njegov talenat brzo je uočen, prošle godine je bio na probi u Sevilji, ali su najkonkretniji bili skauti Slavije. Tako se nastavlja tradicija golmana u porodici Ljubanović - djed mladog Krsta, takođe Krsto, branio je svojevremeno za Grbalj i Mogren.

I otac mladog Krsta, Darko, nosio je golmanski dres, između ostalih klubova i beogradskog Partizana. Sada će osamnaestogodišnji Ljubanović postati član Slavije, jednog od najvećih čeških klubova.

Slavija je 13 puta bila šampion Čehoslovačke, dok je od raspada te države četiri puta bila na tronu Češke. Aktuelni je šampion države i nalazi se na korak od ulaska u grupnu fazu Lige šampiona.

U posljednjih nekoliko godina Slavija je organizaciono ojačala, predsjednik kluba Jaroslav Tvrdik, ulaže veliki novac u klub sa ,,Eden arene“. U ovom prelaznom roku ,,crveno-bijeli“ su doveli reprezentativca Turske Hamita Altintopa, portugalskog vezistu Danija (bivši igrač Zenita), ukrajinskog napadača Ruslana Rotanja... 

Portal Analitika