Crna hronika

Identifikovan osumnjičeni za izazivanje požara na Cetinju

Policija je identifikovala V.R.(70) iz Cetinja za koga se sumnja da je 28. jula ove godine izazivao požar, tako što je palio nisko rastinje na nekoliko lokacija u blizini Orlovog krša.
 Identifikovan osumnjičeni za izazivanje požara na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

„Do njegovog identiteta službenici OB Cetinje su došli preduzimajući operativne mjere i radnje. Od V.R. je u policijskim prostorijama uzeta izjava u vezi sa navedenim.

V.R. je, kako se sumnja, 28. jula 2017. godine u popodnevnim časovima, zapalio nisko rastinje i izazvao požar u blizini Orlovog krša čime je izazvao opasnost po imovinu Manastira Svetog Petra Cetinjskog, spomenik posvećen vladici Danilu na Orlovom kršu kao i Ljetnju pozornicu. Požar je na vrijeme lokalizovan jer su odmah po obavještenju o događaju na lice mjesta došli policijski službenici OB Cetinje i pripadnici Službe zaštite i spasavanja Cetinje koji su ugasili požar na navedenim lokacijama“, navedeno je iz Uprave policije.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da se protiv V.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. 

Portal Analitika