Košarka

Budućnost Voli u pogonu najvjerovatnije od 20. avgusta, poznat plan priprema

Košarkaši Budućnost Volija na okupu će biti najvjerovatnije od 20. avgusta. To je sasvim dovoljno za standardni program priprema od šest sedmica uoči naredne sezone, prve u kojoj šampiona Crne Gore vodi trener Aleksandar Džikić.
Budućnost Voli u pogonu najvjerovatnije od 20. avgusta, poznat plan priprema
Portal AnalitikaIzvor

Džikić je sa stručnim štabom i upravom kluba već koncipirao detaljan program rada na pripremama. Cilj je da prvak države, u podmlađenom sastavu i sa okosnicom od domaćih igrača, odigra desetak kvalitetnih utakmica protiv vrhunskih rivala tokom priprema, i tako dočeka uigran oktobar i izazove u ABA ligi i Evrokupu.

Mlađi igrači i selekcije ,,plavih“ na okupu će biti od 14. avgusta, što je bio prvobitni datum koji je planiran za početak rada seniora, koji je u međuvremenu promijenjen. Planirano je, da nakon žestokih baznih priprema, Podgoričani nastupe na tri jaka turnira kojima će prethoditi kontrolne utakmice.

Već početkom septembra Džikićevi izabranici imaće dvije kontrolne utakmice u Beogradu, najvjerovatnije protiv šampiona ABA Crvene zvezde i vicešampiona Srbije FMP-a. Potom slijedi jak pripremni turnir u Sarajevu 8. i 9. septembra, čiji će spisak učesnika biti poznat narednih dana.

,,Plavi“ će, za razliku od prethodnih godina, sredinom septembra (14. i 15.) učestvovati na vrhunskom turniru u Italiji, gdje se očekuje evroligaška konkurencija. Taj nastup je nešto što je obezbijedio novi trener Džikić, u finišu priprema.

Posljednja provjera za Podgoričane biće konkurencija najboljih timova ABA lige, na prvom Super kupu regionalnog takmi- čenja, koji će biti održan u Baru od 20. do 23. septembra i okupiti osam ekipa. Budućnost Voli ovih dana radi na renoviranju dvorane u Kokotima, koju je kompanija Voli obezbijedila za potrebe mlađih selekcija.

Klub želi da obezbijedi vrhunske uslove mladim igračima, a u sezoni pred nama juniore ,,plavih“ čeka novi veliki izazov – nastup u prvom izdanju ABA lige, turnirskog tipa, za igrače u tom uzrastu. 

ARENA

Portal Analitika