Društvo

Statis donirao krevete Institutu za bolesti djece: Ovo nije posljednji put da pomažemo!

Petros Statis i njegova porodica donirali su 41 bolnički krevet i isto toliko dušeka za potrebe Instituta za bolesti djece. Ukupna vrijednost donacije je 30 hiljada eura.
Statis donirao krevete Institutu za bolesti djece: Ovo nije posljednji put da pomažemo!
Portal AnalitikaIzvor

Iako Vlada ulaže napore da se popravi stanje u zdravstvenom sistemu, Klinički centar ne može bez pomoći dobrotvora, napomenula je direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević.

kccg5

“Iako Vlada ulaže napore da se popravi stanje u zdravstvenom sistemu, mi ne možemo bez pomoći dobrotvora. Ovo nije prvi put da vaša porodica donira Institutu za bolesti djece i vaše donacije mnogo znače. Ja sam sigurna da će vašim primjerom da poći još jedan broj ljudi koji su riješili da u našoj državi rade ili stvaraju svoju porodicu", kazala je Kovačević.

kccg2

Statis je naglasio koliko je važno donirati u dobrotvorne svrhe, naročito djeci.

"Ovo je simboličan čin, zato što sam doveo svoju porodicu ovdje. Mislim da je važno pokazati ljudima koliko su važne ovakve donacije. Iako je ovo materijalna pomoć, vrlo važno što pomažemo vama u bolnici, zdravstvenim radnicima.

kccg3

Nadamo se da će drugi biznismeni slijediti ove korake i nastaviti da pomažu djeci koja imaju potrebu za to. Želim da vas uvjerim da ovo nije posljednji put da pomažemo", napomenuo je Statis.

img-3375

Nakon govora Statis je sa porodicom obišao odjeljenje Instituta za bolesti djece na kojem su smješteni novi moderni kreveti i djeci uručio poklone.  

kccg6kccg4

 

 

 

Portal Analitika