Fudbal

Vjetar u leđa pred Budućnost

Zeta je, rezultatski gledano, furiozno krenula u novo prvenstvo.
Vjetar u leđa pred Budućnost
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski vicešampion odigrao je poker u komšiluku, zaslužio trijumf nad Dečićem (4:1) i „zagrijao se“ pred nove partije, prvu od njih protiv Budućnosti naredne subote.

Trijumf Golubovčana bio je očekivan, ali teži nego što pokazuje rezultat. U fudbalu je, međutim, suština koristiti šanse, a to je ekipi Dejana Roganovića u velikom dijelu išlo od noge.

“Poslije dva mjeseca priprema, što za Evropu, što za prvenstvo, dali smo maksimum po teškom vremenu. Uzeli ono po što smo došli, a to su tri boda. Viđena je lijepa partija za oko, pet golova i dosta šansi, u ovim uslovima teško daje moglo bolje da se odigra”, istakao je Roganović.

Zeta je na poluvremenu vodila 2:0, ali je primila gol već nakon četiri minuta u nastavku. Bio je to krizni period igre gostiju tokom kojeg su linije tima djelovale raštimovano, ali srećom po ,,vukove“ nije trajao predugo.

“Bilo je negativnih stvari u našoj igri na početku drugog poluvremena kada smo primili gol nakon slobodnog udarca i lopte koju nijesmo izbacili iz šesnaesterca”, priznao je Roganović. “Ali, nemam što da prigovorim igračima. Na fizičkom i taktičkom planu dali smo maksimum”.

Roganović je u prvu postavu uvrstio trojicu novajlija – golmana Ljubomira Đurovića, lijevog beka Igora Markovića i desno krilo Balšu Goranovića, egzekutora kod 2:0. Šansu su dobili i talentovani Aleksandar Stevanović, Danilo Pešukić i Pavle Krstović, posljednji od njih postigao je gol sedam minuta nakon što je zamijenio prezimenjaka Nikolu, strijelca trećeg gola. ,,Vukovi“ su nagovijestili da bi ponovo mogli da budu prepoznati kao mlada i polenta ekipa.

“Ova tri boda nam daju vjetar u leđa za nastavak prvenstva”, konstatovao je Roganović.

Mnogo teži ispit njegovu ekipu čeka u subotu.

“Dueli sa Budućnošću uvijek privlače pažnju, uvijek su naši mečevi derbiji kola. Ekipa su koja, kako je rekao njen trener Dragan Kažić, ide na duplu krunu. Promijenili su dosta igrača. Nadam se da će biti derbi kakav je nekad bio, da će i pored visoke temperature biti dosta publike i da će imati što da vide. Nadamo se pravom, istinskom derbiju”, poručio je mladi strateg.

Arena

Foto: Anadolija

Portal Analitika