Fudbal

VIDEO: Arsenalu prvi trofej! "Tobdžije" nakon penala srušile Čelsi

Fudbaleri Arsenala osvojili su trofej u Komjuniti šildu pobjedom protiv gradskog rivala Čelsija poslije penala.
VIDEO: Arsenalu prvi trofej! "Tobdžije" nakon penala srušile Čelsi
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je bio prvi put poslije osam godina da su u Komjuniti šildu šutirani penali, a "Tobdžije" su izašle kao pobjednici pošto je nakon 90 minuta bilo 1:1 (4:1 poslije penala).

Penale su za Čelsi promašili golman Tibo Kurtoa i Alvaro Morata koji je ušao kao izmjena u drugom poluvremenu.

Treba napomenuti da su penali šutirani po novom pravilu 1-2-2-1. Jedna ekipa otvara penal seriju, pa slijede po dva igrača iz oba tima, prije nego što penal seriju zatvori po jedan igrač na obje strane.

Prvo poluvreme utakmice proteklo je bez golova. Sve se promijenilo već u uvodnom minutu drugog dijela igre kada se u prilici našao Viktor Mozes koji je fantastičnim tajmingom utrčao u šesnaesterac i iskoristio loptu Gerija Kejhila.

Da nema ni govora o "običnoj" utakmici bez velikog takmičarskog značaja pokazala je borbenost na obje strane, ali i crveni karton koji je zaradio povratnik na teren Pedro Rodriges u 80. minutu meča.

Upravo poslije Pedrovog faula, Kolašinac koristi sjajan centaršut Granita Džake, beži čuvarima i glavom matira Kurtou u 81. minutu. Kolašinac je tako dao gol poslije samo pedesetak minuta u igri jer je ušao u 34. minutu umjesto Mertesakera.

Uslijedili su penali koje su poslije pogotka Kejhila, za Arsenal realizovali Volkot i Monreal. Potom je uslijedio šok za "Plavce", loptu je preuzeo Kurtoa, raspalio po njoj iz sve snage, a ona završila daleko iznad prečke gola Čeha.

Loše je šutirao i Alvaro Morata odmah poslije njega pa su Arsenalu bila potrebna dva pogotka za trofej Komjuniti šilda. Ta dva gola su obezbijedili Aleks Okslejd-Čemberlen i Olivije Žiru i Arsenal je pobjedom započeo novu sezonu.

Portal Analitika