Abiznis

Srzentić: U Baru više turista nego lani, punjenje budžeta dobro

Predsjednik opštine Bar Zoran Srezentić izjavio je da u Baru boravi četiri odsto više turista nego lani u ovo doba, te da će ako septembar bude lijep, ovo biti najbolja sezona.
Srzentić: U Baru više turista nego lani, punjenje budžeta dobro
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da u Baru boravi 17.000 prijavljenih gostiju, ali i da ih ima sigurno tri do četiri puta više koji su neprijavljeni, što je za oko 4 odsto više nego u avgustu prošle godine.

“To se vidi i po gužvama na plaži i na putevima”, rekao je on i dodao da biking pokazuje da je sve rasprodato za avgust, kao i da su dobre najave za septembar.

“Ako septembar bude bez kiše ovo će biti najbolja sezona”, rekao je Srzentić. Kako je naveo, komunalne službe se trude da proprate ovako veliki broj turista, kao i da uspijevaju da se dobro izbore sa ovako jakom turustičkom sezonom. On je ukazao da je za turiste iz Zapadne Evrope atraktivno Skadarsko jezero, da ima dosta Holandjana, Engleza ljudi koji ne privlači kupanje i plaže, već koji vole aktivni odmor.

“Napravi smo panoramsku rutu sa vidikovcima i to je ove godie hit”, rekao je Srcentić i dodao da su imali grupu od 25 novinara iz regiona, te da su njihovi utisci jako pozitivni,

Rekao je i da je opština Bar, prošle godine imala ispunjenje budzeta na nivou od 97 odsto, te da je dosadašsnji priliv na nivou istom kao prošlogodišnji. “Vidjećemo da li ćemo morati da pravimo dodatne intervencije na budzetu, ali za sada sve ide dobro”, rekao je on.

 </p>

 </p>

 </p>

 </p>

 </p>

 </p>

IZVOR: Infobiro

Portal Analitika