Fudbal

Real prelomio, pokušaće da kupi Mbapea, ali...

Izgleda da je Real prelomio, pokušaće da kupe Mbapea, ali ga i ubijede da ostane još sezonu u Monaku.
Real prelomio, pokušaće da kupi Mbapea, ali...
Portal AnalitikaIzvor

U pozadini svega je Garet Bejl, odnosno Zidanova sumnja da može da kontroliše svlačionicu u kojoj takva napadačka snaga postoji, tačnije u kojoj će svi biti nezadovoljni minutažom.

Pisali smo da se Velšanin požalio svom jedinom prijatelju u timu, Modriću, da ne vidi svrhu da ostane ako stigne Mbape, da će mu to dodatno smanjiti minutažu, tim prije što vjeruje da su Ronaldo i Benzema nedodirljivi, tandem kome Zidan vjeruje.

Ali, Real neće prodavati Bejla, iako Mančester Junajted i Čelsi žele Velšanina.

"Gardijan" tvrdi da je Bejl dobio uvjeravanja da Mbape neće doći ovog ljeta i da ima godinu dana da ubijedi Zidana da oko njega treba praviti tim, s obzirom na Ronaldove godine.

U suprotnom, narednog ljeta bi mogao da se vrati na ostrvo. Doduše, moguće je i da će Ronaldo u ljeto 2018. ostvariti prijetnju izrečenu na suđenju za utaju poreza, što bi značilo da je Mbape njegov nasljednik.

Što se Mbapea tiče, situacija je nejasna, Monako je demantovao da je on zatražio da ode, a i pitanje je đe bi mogao osim u Real.

Ne želi u Englesku, a Barselona je na putu da završi posao sa Kutinjom, sljedeće je da plate klauzulu za Injiga Martineza i probaju da dovedu i Dembelea iz Dortmunda.

Mbape je takođe ranije razgovarao sa PSŽ i tada jasno rekao da želi u Real i to iako mu je u Parizu, rodnom gradu nuđena duplo veća plata.

Sada je izvjesnije da će prihvatiti inicijativu Reala da ostane još sezonu među "Kneževima", i onda se preseli u Madrid.

Jasno, Real bi htio da sada završi čitav posao, plati 160 miliona i uključi bonuse, ali Monako vjerovatno čeka još neku ponudu kako bi podigao cijenu i stigao do 190 miliona koliko traže za svoj biser.

Portal Analitika