Kultura

"Orkanski visovi" ponovo u Tivtu

Ovogodišnja produkcija Barskog ljetopisa, predstava „Orkanski visovi“, koju je režirala hrvatska rediteljka Dora Ruždjak-Podolski biće sjutra ponovo igrana u atrijumu Ljetnjikovca „Buća“ u Tivtu.
"Orkanski visovi" ponovo u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Uoči drugog igranja u Tivtu, od 20 časova biće izveden drugi čin komada koji je 25. jula prekinula kiša. Nakon toga, od 21 čas i 30 minuta predstava će biti ponovo igrana.

Dramatizaciju za predstavu, po motivima istoimenog romana Emili Bronte, uradila Stela Mišković. Uloge tumače: Miloš Pejović, Ana Vučković, Dejan Ivanić, Katarina Krek, Emir Ćatović, Jelena Simić, Branka Stanić, Simo Trebješanin i Ognjen Raičević. Scenografiju je osmislila Jelena Tomašević, a kostimografkinja je Lina Leković. Muziku je uradila Slobodanka Dabović, a dizajn svijetla Elvis Butković.

- Podilaženje strahovima, frustracijama i ambicijama dovodi do pogrešnih izbora koje ipak moramo prigrliti, da bi uopšte mogli opstati. U svakom slučaju, izbori koje pravimo određuju naše živote. Što se dešava ako ne možemo da se pomirimo sa njima? Ova dramatizacija progovara upravo o izborima koje pravimo, načinu na koji se nosimo sa njima, načinu na koji prihvatamo tuđe izbore, dosljednosti koju imamo u odnosu na ono što smo izabrali i zašto pravimo izbore sa kojima nismo spremni da živimo - zapisala je Mišković o ovom komadu.

Portal Analitika