Politika

Mandić: Vučić me pozvao na sastanak, ali mi je zabranjen izlazak iz Crne Gore

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić nije otputovao u Srbiju na sastanak sa predstavnicima Srba iz regiona, jer mu je, kako je iz DF-a saopšteno Portalu Analitika, zabranjen izlazak iz Crne Gore.
Mandić: Vučić me pozvao na sastanak, ali mi je zabranjen izlazak iz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je objasnio, on nije mogao ni sa ličnom kartom da otputuje.

''Andrija Mandić je danas, povodom ovoga skandala, telefonom razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da se radi o nastavku diskriminacije i progona srpskog naroda u CG i pokušaju njegove asimilacije, kao i da sigurno ne bi imao problem da je poziv za obilježavanje nekog događaja, kojim slučajem, dobio iz Tirane ili Zagreba. Andrija Mandić je, takođe, kazao Vučiću da je srpski narod u CG u potpunosti spreman da dijeli sudbinu čitavog srpskog naroda, i zato nas ovakve male, sitne i bijedne akcije režima neće odvojiti od našeg naroda koji živi u Srbiji, Republici Srpskoj i drugim srpskim istorijskim prostorima. On je Vučiću kazao da su se naši preci opredijelili da sa svojim sunarodnicima budu u dobru i u zlu, i kada se pobjeđuje i kada se strada, a mi smo naslednici te zavjetne misli i svakako oni koji znaju da ćemo u konačnom pobijediti'', saopšteno je iz DF-a.

Kako su objavili srpski mediji, na sastanak će patrijarh srpski Irinej, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i predsjednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsjednik Matice Srpske Dragan Stanić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

Podsjetimo funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću su oduzeti pasoši.

Portal Analitika