Crna hronika

Na GP "Ranče" oduzeti kilogram i po marihuane i džoint

Policijski službenici su na Graničnom prelazu „Ranče“ kod Pljevalja juče zaplijenili kilogram i po marihuane, a tom prilikom uhapšena su dva državljanina Srbije, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.
Na GP "Ranče" oduzeti kilogram i po marihuane i džoint
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici Uprave policije MUP-a - Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga su, vršeći kontrole na graničnom prelazu Ranče, podnijeli protiv dva lica krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kao i prekršajnu prijavu protiv dva lica zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga. Službenici OGB Pljevlja i Odsjeka su na Graničnom prelazu „Ranče“, 2. avgusta, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „mercedes C220“ jagodinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (39) iz Republike Srbije, dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.J. (28) takođe iz Republike Srbije. Pregledom vozila policijski službenici su u prtljažniku vozila u kartonskoj kutiji u kojoj se nalazila ronilačka oprema, pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, daljim pregledom pronađeno je u prtljažniku još jedno pvc pakovanje sa istim sadržajem. Ukupna težina pronađene opojne droge ova tri PVC pakovanja je 1573,5 grama – saopšteno je iz MUP-a.

Pronađena i oduzeta materija biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju naložio je da se dva lica iz Srbije liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uz to, službenici OGB Pljevlja, na istom graničnom prelazu 31. jula su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „BMW 320 D“ pančevačkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.J. (21), a na suvozačevom mjestu bio je S.P. (23), obojica iz Republike Srbije.

- Prilikom pregleda vozila od strane službenika OGB Pljevlja, iza vozačevog sjedišta je pronađena i oduzeta jedna ručno pravljena cigareta tzv. „džoint“ sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnje da je opojna droga marihuana. Ova lica su na ovaj način počinila prekršaj iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Dalje službene radnje su preduzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge.Pronađena i oduzeta materija će biti upućena u Forenzički centar radi vještračenja – dodaju u saopštenju.

Portal Analitika