Abiznis

Obilaznica oko Bara može da riješi gužvu

Kilometarske kolone automobila obih dana na prilazu tunelu Sozina posljedica su otežanog protoka vozila kroz Sutomore i prema Petrovcu, naveo je za Pobjedu izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević. On smatra da će taj problem najadekvatnije biti riješen izgradnjom obilaznice oko Bara.
Obilaznica oko Bara može da riješi gužvu
Portal AnalitikaIzvor

Dnevni promet automobila kroz Sozinu ovih dana je od 12 do 17 hiljada.

- Svake godine u ovom periodu imamo gužve na prilaznim putevima i u blizini tunela Sozina, jer imamo zagušenje saobraćaja na priključnim putevima, a posebno na saobraćajnici kroz Sutomore. U tom mjestu postoje tri-četiri pješačka prelaza, koja reguliše policija i kad dođe do zagušenja u Sutomoru formiraju se kolone skoro do tunela - kazao je Mujević Pobjedi.

Naveo je da su u tim slučajevima nadležni u Monteputu prinuđeni da obustave prolaz kroz tunel, jer ne smiju iz bezbjednosnih razloga zadržavati ogroman broj automobila u tunelu. Gužvu izaziva isklju- čivo neadekvatan protok saobraćaja kroz Sutomore i prema Petrovcu.

- Problem nije u Monteputu, koji je spremno dočekao turističku sezonu. Naplata putarine se obavlja brzo, uvedene su i kartice da putnici brže pro- đu, tako da imamo ubrzanje protoka vozila. Imamo povećanje saobraćaja pet do deset odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, ali to nije uzrok gužvi, već zagušenje na prilaznim putevima Sutomoru odnosno Baru - izjavio je Mujević i poručio da će problem saobraćajnih gužvi u špicu ljetnje sezone u blizini Sozine biti najadekvatnije riješen izgradnjom brze saobraćajnice od tunela, odnosno obilaznice oko Bara.

- Imamo idejni projekat obilaznice Bara, koji je Monteput uradio sa Ministarstvom saobraćaja - podsjetio je Mujević, koji nije mogao da precizira kada bi mogla početi gradnja obilaznice. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika