Kultura

Ljetnji kamp za kamernu muziku i ove godine na Ivanovim koritima

Šesti Ljetnji kamp za kamernu muziku biće održan od 6. do 13.avgusta na Ivanovim koritima, u srcu Nacionalnog parka „Lovćen“, a učestvovaće više od 40 muzičara različitih generacija iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Rusije, Kipra, Njemačke i Francuske.
Ljetnji kamp za kamernu muziku i ove godine na Ivanovim koritima
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori su podsjetili da se program Ljetnjeg kampa se osmišljava u zavisnosti od nivoa i godišta prijavljenih polaznika, a u saradnji sa pažljivo biranim nastavnim timom.

- Jezgro našeg nastavnog kadra su crnogorski muzičari, naročito muzičari iz Crnogorskog simfonijskog orkestra kao što su violinista Marko Simović, oboistkinja Nadica Ristić-Simović, te flautistkinja Žana Lekić sa Muzičke akademije na Cetinje. Ove godine mentorski tim biće bogatiji za iskusne umjetnike i pedagoge kao što su: violinista i dirigent Anton Martinov iz Pariza, čelistkinja Eva Vajt iz Getingena i pijanistkinja Nataša Popović. Uobičajena praksa kampa je sviranje u standarnim i nestandarnim kamernim ansamblima, a novitet ovogodišnjeg su klavirski duo, duvački i klavirski kvintet – dodaju organizatori.

Učesnici kampa biće uglavnom mladi muzičari, srednjoškolci i studenti. Na kraju intenzivnog sedmičnog rada, oni će s mentorima izveseti završne koncerte koji su otvoreni za javnost.

- Sa zadovoljstvom pozivamo sve ljubitelje muzike da dođu na ovogodišnje ljetnje završne koncerte, koji će se održati 12. avgusta u Ministarstvu kulture na Cetinju, i 13. avgusta u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici, oba od 20 sati – stoji u najavi ovog kampa.

Portal Analitika