Svijet

Brnabić sa Plenkovićem o problemu taksi: Nije imao sve informacije

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Podgorici da mjere Hrvatske potpuno onemogućavaju izvoz iz Srbije i drugih zemalja u regionu, što je i preijnela premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.
Brnabić sa Plenkovićem o problemu taksi: Nije imao sve informacije
Portal AnalitikaIzvor

Ona je danas na marginama Samita američko-jadranske povelje u Podgorici razgovarala sa Plenkovićem i tu je, kako je rekla, "bilo malo problema oko ekonomskih barijera koje se postavljaju".

 

- Pričali smo o tome i još ćemo razgovarati popodne. Čini mi se da on nije imao sve informacije, ali važno je da ministarstva poljoprivrede i privrede Srbije nastave razgovor direktno sa Hrvatskom da se ovo u što kraćem roku završi, jer ne ide u prilog regionalnoj saradnji i stabilnosti o kojoj pričamo sada već drugi put u mjesec dana - rekla je Brnabić.

Brnabić je ukazala da su kvote povećane 22 puta, i da bude još gore, te kvote se ne primenjuju po kamionu, već po biljnoj vrsti u kamionu, što potpuno onemojgućava izvoz iz Srbije i drugih zemalja u regionu u Hrvatsku.

Govoreći o sastanku sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, ona je rekla da će vlada koju vodi nastaviti da podržava i pomaže regionalnu stabilnost, saradnju i razmenu.

- Mnogo puta smo pokazali našu tolerantnost i nastavićemo sa tim. Zbog našeg ekonomskog razvoja su važni dobrosusjedski odnosi - rekla je Brnabić.

Agencije

 

Portal Analitika