Politika

Marković sa kolegama: Sa Brnabić o autoputu, sa Ramom o Skadarskom jezeru

U okviru Samita Jadranske povelje koji je danas počeo u Podgorici, predsjednik Vlade Duško Marković susreo se sa kolegama iz zemalja regiona.
Marković sa kolegama: Sa Brnabić o autoputu, sa Ramom o Skadarskom jezeru
Portal AnalitikaIzvor

On se prvo susreo sa predsjednicom Vlade Anom Brnabić sa kojom je, kako je istaknuto, pored ostalog razgovarao o zajedničkoj sjednici vlada dvije zemlje, te o autoputu.

markoviczvizdic

U razgovoru sa predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem, zajednički je konstatovano da je posjeta potpredsjednika SAD Majka Pensa „od ključne važnosti za region“, te da je do dokaz da se „SAD vraćaju na Zapadni Balkan“.

 

markovicplenkovic

Tema susreta Markovića sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem bio je ulazak Crne Gore u NATO, što obojica smatraju strateški važnim događajem.

 

markoviczaev

Premijer Makedonije Zoran Zaev smatra ovaj događaj važnim uspjehom za Crnu Goru, te je izražena nada da će Makedonija postati naredna članica NATO-a.

 

markovictaci

- Odnosi dvije države su sadržajni i prijateljski – konstatovano je nakon susreta Markovića sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

 

markovicrama

Na kraju, Marković i premijer Albanije Edi Rama istakli su da su odnosi dvije države odlični, te da će dvije zemlje zajedno raditi na valorizaciji Skadarskog jezera.

 

markovicbrnabic
Portal Analitika