Društvo

Formirane dvije područne ustanove škole „Vasa Pavić“: Iste mogućnosti za svu našu djecu

Dvije područne ustanove muzičke škole „Vasa Pavić“ formirane su u JU OŠ „Milan Vukotić“, Golubovci i JU OŠ „Mahmut Lekić“, Tuzi.
Formirane dvije područne ustanove škole „Vasa Pavić“: Iste mogućnosti za svu našu djecu
Portal AnalitikaIzvor

Komisija Ministarstva prosvjete obišla je pomenute dvije škole sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje za organizovanje područnih ustanova muzičke škole. JU OŠ „Milan Vukotić“ u Golubovcima pohađa preko 1000 učenika, nastava se izvodi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Zete, pa je organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Zete (4 osnovne škole-Golubovci, Mataguži, Srpska i Bijelo Polje), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, veoma značajno.

JU OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima pohađa preko 1000 učenika, radi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Malesije, pa bi organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Malesije (4 osnovne škole-Tuzi, Dinoša, Skorać i Zatrijebač), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, bila takođe veoma značajna.

„Ovakvim aktivnovstima Ministarstvo prosvjete nastoji da proširi obrazovne mogućnosti koje će pomoći našoj djeci da otkriju i razvijaju svoje talente“, rekao je povodom otvaranja područnih ustanova direktor Direktorata  za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Marash Dukaj.

U cilju bolje selekcije učenika, kao i bolje informisanosti djece i roditelja, predloženo je da se od početka II polugodišta organizuje muzički vrtić u obije škole, u koji bi se upisala djeca I i II razreda OŠ sa područja Zete i Malesije, a koji bi pohađali samo nastavu solfeđa (2 časa sedmično).    

Portal Analitika