Crna hronika

Anđelka Bojović se vratila u Srbiju

Anđelka Bojović (66), majka Luke Bojovića, okrivljena za krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja, juče je napustila Crnu Goru, nakon što joj je uručeno rješenje da mora da napusti zemlju, jer nije prijavila boravak.
Anđelka Bojović se vratila u Srbiju
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi.

Bojović je uhapšena prošle sedmice zajedno sa Matijom Bojovićem (35), koji se tereti za isto krivično djelo. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Kako se sumnja, Bojovići su opservirali i fotografisali kuću Ratka Koljenšića u Nikšiću, kojeg spski pravosudni  organi terete za ubistvo Anđelkinog sina i Matijinog brata od strica Nikole Bojovića, 2013. u Beogradu.

Anđelka i Matija Bojović tvrde da su u Crnu Goru došli „isključivo zbog renoviranja porodične kuće na Žabljaku“.

Prema podacima granične službe, Bojovići su u Crnu Goru ušli 21. jula preko prelaza Ranče automobilom „panda“, beogradskih tablica, a iz zemlje su namjeravali da izađu kada prikupe sve potrebne podatke.

U njihovom fotoaparatu istražitelji su pronašli snimke na kojima se vide vrata, prozori, balkoni Koljenšićeve kuće i njegov automobil.

Policija je, nakon hapšenja Anđelke i Matije Bojović, pretresla dvije vikendice na Žabljaku i stan u Nikšiću, koji su u njihovom vlasništvu, i zaplijenila veću količinu oružja, municije i eksploziva.

Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Zatvor je napustio zajedno sa Šaranovićem, u decembru prošle godine, od kada je pod stalnim policijskim nadzorom.

Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMW-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.

Izvor: Pobjeda

Foto: Miloš Prodanović/Cdm

Portal Analitika