Politika

Đukanović sa iseljenicima: Petnjica je danas prijestonica još jedne Crne Gore (Video)

Dani iseljenika nijesu mogli biti održani na boljem mjestu od Petnjice i Bihora. Danas je Petnjica prijestonica još jedne Crne Gore, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović tokom radnog ručka sa crnogorskim iseljenicima u petnjičkom selu Bor.
Đukanović sa iseljenicima: Petnjica je danas prijestonica još jedne Crne Gore (Video)
Portal AnalitikaIzvor

On je iskazao zahvalnost svim crnogorskim iseljenicima što su dali nemjerljiv doprinos da nakon gotovo čitavog vijeka obnovimo državnost našeg zajedničkog doma, Crne Gore. Zahvalio im je i na istrajnosti i upornosti da se obnovi opština Petnjica, što daje značajan doprinos stvaranju uslova za ravnomjeran razvoj i bolji život svih građana.

- Ogromna je zasluga dijaspore u obnovi crnogorske nezavisnosti i moramo biti ponosni na dvije stvari: što smo to učinili na miran način, ne narušavajući stabilnost i mir, poštujući visoke evropske standarde, olovkom; drugo, Crna Gora ima razloga da bude ponosna što su obnovi njene nezavisnosti presudan doprinos dali manjinski narodi. Time su pokazali da vjeruju Crnoj Gori kao svojoj državnoj kući, a mi se moramo pažljivo odnositi prema tom doprinosu i povjerenju - istakao je Đukanović.

3107djukanovic2Predsjednik DPS je kazao da se lično, tokom posjete Luksemburgu i razgovora sa članovima Udruženja „Bihor“, uvjerio da su crnogorski iseljenici u toj zemlji dostojni predstavnici Crne Gore, koji značajno doprinose razvoju Luksembruga koji im je širom otvorio svoja vrata i da su ugledni članovi tamošnje zajednice, ali da nijesu zaboravili Crnu Goru i to je činjenica za veliko poštovanje.

Đukanović je govorio i o ekonomskom razvoju i potencijalima Crne Gore, posebno u turizmu i poljoprivredi koji, osim velikih investitora, treba da privuku i crnogorske iseljenike na ulaganja u državu što, uz značajne podsticaje koje daje Vlada Crne Gore, treba da doprinese daljem poboljšanju kvaliteta života svih građana.

3107djukanovic1Predsjednik DPS je danas u Boru obišao i novootvoreni pogon za proizvodnju peškira, a nakon susreta sa iseljenicima je u Petnjici prisustvovao ceremoniji otvaranja Dana iseljenika i uručenju nagrada udruženjima i pojedincima koji su dali značajan doprinos saradnji između dijaspore i njihove matične države Crne Gore.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p posmatrac
01.08.2017. 13:07

Nijesu razlozi propasti postojeih privrednih kapaciteta otvaranje trzista. Osnovni I najveci razlog je privatizacija kakvu smo imali i vlasnici vecinskih paketa akcija tih privrednih subjekata. To se moze vidjeti na pojedinacnim primjerima svakog od posrnulih preduzeca. Privatizacija je radjena sa iskljucivim ciljem da se dodje do imovine. Odrzanje proizvodnje u najvecem broju nije bio interes novih vlasnika. Za ovo je odgovorna izvrsna vlast u cijim rukama je bio proces privatizacije.

1
2