Kultura

KotorArt DBDM: Nemanja Radulović sa "Đavoljim trilerima" na Ljetnjoj pozornici

Proslavljeni srpski violinista, Nemanja Radulović, od nedavno Viteza umjetnosti i književnosti Republike Francuske, nastupiće sjutra od 22 časa na Ljetnjoj pozornici, u okviru programa KotorArt Don Brankovim danima muzike.
KotorArt DBDM: Nemanja Radulović sa "Đavoljim trilerima" na Ljetnjoj pozornici
Portal AnalitikaIzvor

On će nastupiti sa ansamblom Đavolji trileri koji čine violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, čelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

Nemanja Radulović studirao je violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu u Njemačkoj, te na čuvenom Pariskom konzervatorijumu. Kao solista, nastupa s vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, Berlinska filharmonija, Plejel u Parizu, Santori u Tokiju i Pozorište „Kolon“ u Buenos Ajresu. Osnivač je i lider Đavoljih trilera i ansambla Double Sens, s kojim je snimio album „5 Seasons“ s djelima Vivaldija i Sedlara. Dobitnik je francuskih nagrada Internacionalno otkriće godine (2005), Solista godine (2014), ELLE Style Award za muzičara godine (2015), te Oktobarske nagrade Beograda. Počasni je doktor Univerziteta umetnosti u Nišu. Od 2014. godine je ekskluzivni umjetnik „Dojče gramofona“.

Ansambl Đavolji trileri osnivan je 2005. godine, i odmah pridobio naklonost publike i muzičke kritike. Nakon prvog albuma, uživo snimljenog koncerta za izdavača „Decca“, uslijedila su još četiri albuma za „Dojče gramofon“. Članovi ansambla nastupaju u prestižnim salama i na festivalima širom regiona i Evrope. Sarađivali su, pord ostalog, sa umjetnicima među kojima su Marijel Nordman, Lor Favf-Kan, Patris Fontanarosa, Ivan Kasar, Aleksandar Sedlar i Mark Olivije Dipen, te sa Muzičkom omladinom Francuske. Naredne sezone nastupaće po Evropi i Aziji.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.