Abiznis

Najniža nezaposlenost u eurozoni od 2009.

Nezaposlenost u eurozoni pala je u junu na najniži nivo od februara 2009. godine, jer je ekonomski oporavak Evrope nastavio da jača, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Eurostata.
Najniža nezaposlenost u eurozoni od 2009.
Portal AnalitikaIzvor

Stopa nezaposlenosti u 19-članoj eurozoni pala je na 9,1 odsto u junu sa 9,2 odsto iz maja, navodi se u saopštenju Eurostata, prenosi agencija Frans pres. 

Takav podatak je bolji od očekivanja analitičara koje je anketirala istaživačka kompanija Faktset, a koji su predviđali stopu nezaposlenosti za jun od 9,2 odsto. 

Istovremeno, inflacija u eurozoni se u julu zadržala na stabilnih 1,3 odsto, što je znatno ispod cilja Evropske centralne banke od 2,0 odsto. Julska stopa inflacije jednaka je stopi inflacije iz juna i u skladu je sa očekivanjima analitičara.

(Tanjug)

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.