Fudbal

Budućnost peta, a Sutjeska osma na 13. Međunarodnom turniru "Fudbal frends"

Kadeti Fudbalskog kluba Rijeka savladali su u finalu 13. Međunarodnog turnira "Fudbal frends" u Foči vršnjake iz Crvene zvezde sa ubjedljivih 3:0, odbranivši tako "titulu prijateljstva".
Budućnost peta, a Sutjeska osma na 13. Međunarodnom turniru "Fudbal frends"
Portal AnalitikaIzvor

Treće mjesto osvojio je Vardar, savladavši sa 2:1 ekipu Maribora, koja je dobila priznanje za fer-plej. Peta je Budućnost, šesti Željezničar, sedmi Partizan i osma Sutjeska.

Predsjednik Asocijacije "Fudbal frends" Zoran Avramović kaže da je Foča još jednom položila ispit i pokazala se kao odličan domaćin, a da to najbolje svjedoče učesnici koji već sada pitaju da li će biti pozvani i 2018. godine.

On je napomenuo da je i prenos finalnog meča na sportskoj televiziji "Arena" još jedan iskorak i potvrda važnosti turnira.

Riječani su drugi klub, poslije Njukasla, koji je uspio da odbrani titulu prijateljstva. Crno-bijeli iz Engleske bili su najbolji 2009. i 2010. godine.

Osim ova dva kluba, dva puta šampioni "Fudbal frendsa" bili su Zvezda i Budućnost, a po jednu krunu prijateljstva imaju Vardar, Groclin, Dinamo, Svonsi i Olimpija.

Portal Analitika