Politika

Američki potpredsjednik poručio Crnoj Gori i saveznicima: Uz vas smo

Američki potpredsjednik Majk Pens doputovao je juče u Talin gdje će se susresti sa predsjednicima tri baltičke zemlje Estonije, Letonije i Litvanije, što je prva stanica njegove četvorodnevne evropske turneje tokom koje će posjetiti i Crnu Goru.
Američki potpredsjednik poručio Crnoj Gori i saveznicima: Uz vas smo
Portal AnalitikaIzvor

Pens će sa suprugom Karen poslije estonske prijestonice Talina posjetiti i Gruziju i Crnu Goru. On će danas razgovarati sa predsjednicima tri baltičke zemlje koje su članice Evropske unije i NATO.

Potpredsjednik SAD rekao je novinarima da ga je u Evropu poslao predsjednik Donald Tramp, ,,sa veoma jednostavnom porukom“. -A to je da Amerika na prvom mjestu ne znači Amerika sama. Naša poruka baltičkim zemljama, moja poruka kada budem posjetio Gruziju i Crnu Goru, biće iste, našim saveznicima ovdje u istočnoj Evropi mi smo uz vas rekao je Pens za Foks njuz.

Pens se sinoć već sastao sa estonskim premijerom Jurijem Ratasom, a tema razgovora bili su trenutno estonsko predsjedavanje Evropskom unijom, trgovinski odnosi, bezbjednost u sajberprostoru i tenzije u oblasti Baltičkog mora, gdje su i Rusija i NATO posljednjih godina intenzivirali svoje vojno prisustvo.

 

Portal Analitika