Abiznis

Jelušić: Sačuvati HG "Budvanska rivijera" da ne postane ničiji plijen

Reagovanje HTP Budvanska rivijera URA Budva je dočekala sa neočekivanim zadovoljstvom jer obimna elaboracija (čije podatke nije bilo moguće provjeriti i na vašoj zvaničnoj internet stranici) mnogo bolje od našeg reagovanja potkrepljuje stavove o štetnosti moguće segmentacije i privatizacije preduzeća.
Jelušić: Sačuvati HG "Budvanska rivijera" da ne postane ničiji plijen
Portal AnalitikaIzvor

"U svijetlu činjenica koje iznosite odista je teško povjerovati da bi neko segmentirao pa za znatno manje novca prodavao preduzeće u koje je, kako kažete, već uloženo čitavih četrdeset miliona, koje hrani 800 zaposlenih i njihove porodice, izmiruje sve obaveze prema državi i polako se vraća na zapadna tržišta. Pravo pitanje bi bilo za koga ste (smo) ga čuvali i razvijali. Nažalost, iz vašeg saopštenja se vidi i da ste kao menadžment spremni da bespogovorno prihvatite drugačiju odluku s vrha. Upravo to je dokaz snažne politizacije i autoritarnog stava koji su tokom tokom tranzicije nanijeli mnogo štete i olakšali prelivanje društvenog kapitala u džepove pojedinaca.

Ipak, HTP Budvanska rivijera je do sada mnogo puta potvrdila svoju vitalnost, unatoč brojnim oblicima zakidanja (da ne upotrijebimo težu riječ) i  neopravdane a izdašne darežljivosti prema pojedincima i grupama. Tačno je da neto profit može biti veći i to je lako provjeriti uporednom analizom sa poslovanjem manjih hotelskih preduzeća. Taj se argument, nažalost, može koristiti za opravdanje segmentacije i privatizacije, a mi smatramo da ne bi trebalo. Uvjerenje da HTP Budvanska rivijera mora da sačuva i da dalje razvija svoje bogomdane resurse za dobro grada i države su isključivi razlog našeg obraćanja javnosti.
 

Na smisaone greške sačinilaca saopštenja predsjednica gradskog odbora URA Budva se neće osvrtati. Na uvredljivi sarkazam kojim se nastoje dovesti u pitanje njeno znanje i autoritet će gledati s nadom da će se ponoviti i u slučaju da neki drugi „autoritet“ pokuša da „takne“ u HTP Budvanska rivijera. Kroz gotovo četiri decenije njeni učenici i učenice su se zapošljavali ili su sada zaposleni u ovom preduzeću.  U to ime će radije vjerovati da profesionalni stav i građanska hrabrost zaposlenih i menadžmenta mogu sačuvati preduzeće da ne postane ničiji plijen, makar naređenja stizala i sa samog vrha", stoji u saopštenju koje u ime Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Budva potpisuje Božena Jelušić.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_76207
31.07.2017. 08:37

U JEDNOJ EMISIJI TV BD SE ZALAZE ZA KOMUNIZAM A ONA DA BUDE KAPITALISTA

6
0
Z ZA NAUK
31.07.2017. 08:23

Božena je proizvod DPS grešaka!

4
0
J Jovo
30.07.2017. 22:15

Profesorice bilo bi neophodno da znate ulogu i ovlascenja menadzmenta u privrednim drustvima. Nazalost ne znate cim dajete ovakve izjave pa eto male edukacije. Menadzment je ovlascen samo da sprovodi odluke organa drustva koje cine predstavnici vlasnika. Dakle profesorice obratili ste se pored drugih sa stanovista poslovanja smijesnih stavova, na pogresnu adresu.

9
0
b beautiful Montenegro
31.07.2017. 01:14

Takvi su poneki Jelušići, dupe na državne jasle a glavu uz opoziciju državi. Ali, eto ponekad demokratija jede sebe. Milka moja, dobro ti je ali ti nijesi ti ako se nekako ne eksponiraš

10
0
G Guest_84158
30.07.2017. 22:11

GOSPODJA JE EKSPERT ZA NEPOTIZAM

9
0