Politika

Bajčetić: DPS u političkoj dezorijentaciji

Panične ishitrene reakcije DPS-a na istinu koju saopštava Predsjednik PzP Nebojša Medojević, a koje u njihovo ime potpisuju lokalni funkcioneri koji su jedino poznati po svojim nedjelima za vršenje sitnih lokalnih funkcija, pa smo u javnosti čuli za njih jedino preko otvaranja istraga Osnovnog državnog tužilaštva, najbolji su pokazatelj koliko se DPS nalazi u političkoj dezorijentaciji, saopštio je član predsjedništva Pokreta za pimejen (PzP), Nikola Bajčetić.
Bajčetić: DPS u političkoj dezorijentaciji
Portal AnalitikaIzvor

"Zato su informacije Nebojše Medojevića koje on dobija od srca režima objelodanjuje, sada već pred sami njihov kraj predstavljaju ozbiljnu opasnost, pa stoga ne čudi činjenica zašto se upravo Medojević, PzP i DF nalaze pod nazapamćenim političkim progonom Mila Đukanovića i Milivoja Katnića kojeg ovaj koristi kao politicku batinu, u obračunu sa Medojevićem i DF-om", naveo je Bajčetić.

Podsjetimo, nakon što je Medojević saopštio da je "iznenadna terenska kampanja predsjednika DPS-a Mila Đukanovića siguran znak njegovog suočavanja sa raspadom DPS-a", Nikola Divanović iz Službe za informisanje DPS-a poručio je da je DPS nikad jedinstveniji i složniji, kao i da Medojević "osvjedočeni saradnik Zemunskog klana uči crnogorsku javnost zakonima mafije".

"Mladi ljudi u DPS-u koji pokušavaju da ovih dana u svojim javnim nastupima u potpunosti vježbajući pred ogledalom i čak koristeći iste kravate kao M.Đ. (Milo Đukanović) skinu lik i djjelo diktatora, moraju da znaju da sada kad je Crna Gora postala članica NATO-a, korumpirani kriminalci kao što je M.Đ. vise nikom ne trebaju i da je rok upotrebe istog prošao. Zato im ja savjetujem da se oni vide medjusobno ko je za Mila a ko za Duska, jer ce posle biti kasno, a kako je krenulo, pojedinima ce od Mila, ostati samo kravata, jer Spuz je definitivno njegova nova adresa boravka.", navodi se u reagovanju Bajčetića.

On je kazao da više ne može da se sakriju sve lošiji odnsi predsjednika DPS-a i premijera Duška Markovića.

"Treba podsjetiti da je isti M.Dj. nedavno prodao svog politickog oca i glavnog ideologa DPS-a Sveta Marovića, samo da bi sačuvao sebe. E upravo tako se sada sprema da proda i (Branimira) Gvozdenovića i (Miomira) Mugošu, za koje je prethodno tužilastvo Ranke Čarapić već pripremilo optužnicu, samo kako bi kupio sebi još malo slobode. Takođe, dug od 300 miliona eur koje je dobio od Šojgua privatno, moraće da vrati, ili u kesu ili špijuniranjem NATO-a za račun Rusa. Na samom kraju, činjenica je da će Duškovi i Milovi odnosi biti sve lošiji i da će sve manje funkcionisati. Zato ovako panične reakcije DPS-a, jer to više ne može da se sakrije, jer ne radi se samo o različitim pogledima na svijet, već i o različitim pogledima o logici moći. Pa čak iako političku marionetu dovedete na vlast, poslije određenog, a ovdje vrlo kratkog vremena, i najamaterskija marioneta shvati da je ima "vlast" i logično, počinje da je koristi. Zato nas očekuje zanimljiv predstojeći period i sve očigledniji sukobi unutar DPS-a", zaključio je Bajčetić.

Portal Analitika