Društvo

Razumijemo nezadovoljstvo, ali nema konspiracije

S obzirom na današnje saopštenje gospođe Milene Mijović u vezi sa izborom direktora JPU "Đina Vrbica", Ministarstvo prosvjete saopštava sljedeće:
Razumijemo nezadovoljstvo, ali nema konspiracije
Portal AnalitikaIzvor

"Odluka o izboru direktora je konačna i zakonita, o čemu će uostalom sad suditi nadležni organi.

Kako je pokrenut sudski postupak, cijenimo nesvrsishodnim pojašnjavanje pitanja u vezi sa dostavnicama - povratnicama i svakim pojedinačnim dokumentom putem medija.

Razumijemo nezadovoljstvo gospođe Mijović zbog toga što nije izabrana na mjesto direktora, ali to ne mijenja nesporne i lako dokazive činjenice.

Te činjenice će biti izložene nadležnom sudu, jer Ministarstvo prosvjete za takvu vrstu polemike sa kandidatima koji nijesu izabrani na neku poziciju niti ima vremena, niti želje da u njoj učestvuje.

Žalimo pak zbog upornih pokušaja da se prije sudske odluke stvori atmosfera u kojoj bi Ministarstvu bila nametnuta uloga "konspirativne" strane, koja nam ni po čemu ne pripada", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Podsjetimo, donedavni vršilac dužnosti i kandidatkinja za direktoricu predškolske ustanove "Đina Vrbica", Milena Mijović, saopštila je da "nakon što mi je Odluka o izboru direktora JPU "Đina Vrbica" dostavljena 10 dana kasnije nego ostalim kandidatima, i to tek poslije mog pismenog zahtjeva, obavještenje da mi je odobren uvid u dokumentaciju protivkandidata dobila sam 28. jula 2017.godine. Iz Ministarstva prosvjete su 18. jula i 20. jula 2017.godine, preko medija tvrdili da mi je uvid odobren, što ne odgovara istini. Ja sam se Ministarstvu prosvjete dva puta obratila sa pismenim zahtjevom i urgencijom (7. jula i 17. jula) da mi se omogući uvid i kopiranje dokumentacije pristigle po konkursu za izbor direktora JPU "Đina Vrbica", kako bih pokrenula tužbu pred nadležnim sudom. Kako nijesam dobijala nikakvo obavještenje po mojim zahtjevima, a iz medija sam saznala da ministarstvo tvrdi da mi je omogućen uvid i kopiranje dokumentacije, 21. jula 2017. godine sam otišla u Ministarstvo prosvjete. U prostorijama Ministarstva sačinjena je službena zabilješka o uvidu i kopiranju konkursne dokumentacije, kao i to da, kako se navodi u zabilješci "isti dopis stranka do dana uvida 21. jula 2017.godine nije dobila, tj.da nema dokaza da joj je pismeno uručeno", rekla je Mijović.

Ona je dodala da je dopis tj.obavještenje o odobravanju uvida i kopiranja konkursne dokumentacije, dobila 28. jula 2017.godine, a iz Ministarstva prosvjete je to odobrenje kako tvrdi Mijopvić poslato 25. jula 2017. godine.

Portal Analitika