Politika

DPS: Cetinju nije poklonjen novac

Cetinju nije poklonjeno 300 hiljada EUR, već je taj novac namijenjen za eksproprijaciju za regionalne puteve, saopštili iz cetinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS:  Cetinju nije poklonjen novac
Portal AnalitikaIzvor

Iz Građanskog pokreta URA su u subotu rekli da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela odluku da opštinama Cetinje i Ulcinj dodijeli po 300 hiljada EUR pomoći iz državne rezerve, što je, kako su ocijenili, skandalozno.

„URA je možda stranka malih kapaciteta i još manjih takozvanih stručnjaka, ali priznajemo da je stranka koja prednjači u vrijeđanju Cetinja i građana Cetinja“, kaže se u reagovanju cetinjskog DPS-a.

Kako se navodi, URA je prvo velikom broju Cetinjana iz URE rekla da su pučisti, a sad više ne priznaju ni status Cetinja. „Možda sad nije zla namjera nego neupućenost i elementarno neznanje. Eksperti ne znaju da odavno Cetinje nije "Opština".

„Kako da znaju kad ih nije interesovalo ni da podrže zakon koji je za dobro svih građana. Zato im toplo preporučujemo da kao obaveznu lektiru tokom ljetnjeg raspusta pročitaju Ustav Crne Gore, Zakon o Prijestonici i Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore“, saopštili su iz cetinjskog DPS-a.

Kako su rekli, kada u URA-i nisu znali da je Cetinje Ustavom Crne Gore definisano kao Prijestonica, ne čudi ni, dodaju iz DPS-a, neznanje eksperata da je nadležnost nad magistralnim i regionanim putevima u okviru organa državne uprave.

Zato, navode iz cetinjskog DPS-a, nije Cetinju poklonjeno nikakvih 300 hiljada EUR, već su to sredstva za eksproprijaciju za regionalne puteve.

„A da uputimo eksperte, ta sredstva se uplaćuju Prijestonici jer se radi o dijelu regionalne saobraćajnice koja ima gradski karakter, kako bi ista bila isplaćena onima kojima po zakonu pripadaju. Ali razumijemo da je to previše komplikovano za vrle eksperte URA-e koji se ne pomoliše ni da vide koji su to regionalni i magistralni putevi koji se grade za dostupnije i saobraćajno bolje povezano Cetinje“, saopšteno je iz cetinjskog DPS-a.

Oni zato, kako su naveli, čuvene eksperte iz URA-e mole da se bar raspitaju kad hoće o nečemu da pričaju.

U suprotnom, dodaju iz DPS-a, kad opet počnu sa svojim saopštenjima i "stručnim" analizama neka znaju da to nije poniženje za Cetinje i za Vladu. „To je poniženje samo njih samih“.

„Oko gromoglasnog najavljivanja pobjede URA-e, već smo se prepali tih 300 glasova koje će da osvoje. Puno se plašimo, posebno ako se opet Cetinjanima ponude u paketu sa Danilovićem i bratijom“, zaključuje se u saopštenju cetinjskog DPS-a.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Predizborna groznica
31.07.2017. 01:35

Nema partije koja će uvrijediti Cetinje koliko je to uspjelo dps-u. Neponovljivi su u podmetanjima, manipulacijama, podmićivanju... Vidjećete kako će dps mašina potrošiti 300 hiljada za kupovinu glasova i ostale predizborne aktivnosti. Rajka već prvi spisak u opštinu koga će častiti 100 eura za čokoladu.

1
0
T Toto
30.07.2017. 15:08

Ајте, гребатори цетињски, радите нешто, а не ми четници хлебом да вас хранимо.

2
4