Politika

Medojević: Đukanović u panici zbog podjela u DPS-u

Iznenadna terenska kampanja lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića siguran je znak njegovog suočavanja sa raspadom DPS-a, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević.
Medojević: Đukanović u panici zbog podjela u DPS-u
Portal AnalitikaIzvor

„Đukanovićeva iznenadna terenska kampanja obilaska opštinskih odbora DPS-a , inteziviranje jezika mržnje, prijetnji i podjela nije znak snage DPS-a i njegove sigurnosti kao lidera lopovske družine. Biće da su to sigurni znaci suočavanja Đukanovića sa raspadom njegove zločinačke organizacije kojom je upravljao od 1998. godine po metodama mafijaških organizacija“, naveo je Medojević u saopštenju.

Prema njegovim riječima, to su znaci slabosti i panike Đukanovića.

Medojević je ocijenio da se kvare odnosi unutar DPS-a.

„Đukanović gubi podršku zapada. Suviše je težak i opasan teret za nove adminsitracije ključnih zemalja. On osjeća da gubi podrsku u DPS-u, jer je sve više onih koje je prevario i koji otkazuju poslušnost“, kazao je Medojević.

Kako je rekao, Đukanović, suočen sa gubitkom podrške sa zapada i snažnim otporom DF-a i podrškom građana, kreće u završnu fazu radikalizacije i stavaranja atmosfere „u kojoj su svi njegovi neistomišljenici neprijatelji države i legitimne mete (Milivoja) Katnića i djelova sistema koje još kontroliše“.

DF je pozvao opoziciju da, kako je rekao Medojević, ojača svoje pozicije dogovorom oko zajedničkog nestranačkog kandidata za predsjednika, zajedničkim uslovima za rješenje političke krize i dogovorom oko zajedničkih protesta, ako Đukanovićeva struja pobijedi u DPS-u i odbiju dijalog.

Portal Analitika