Društvo

Bešlin: Ne zavaravajte se, rusifikovana Srbija neće ostaviti na miru Crnu Goru

Rusifikovana Srbija neće ostaviti Crnu Goru na miru, ocijenio je istoričar Milivoj Bešlin.
Bešlin: Ne zavaravajte se, rusifikovana Srbija neće ostaviti na miru Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da treba uzeti sa rezervom izjave o dobrosusjedskim odnosima, ali i one o prihvatanju kao suverenog prava da Crna Gora uđe u NATO.

"Ne bi se trebalo zavarati, predsjednik Vučić danas ima prilično fer odnos prema Crnoj Gori, ako ga uporedimo sa Tadićem, Miloševićem ili Koštunicom", saopštio je Bešlin u emisiji „Živa istina“.

Ali, kako je naveo, podizanjem stepena nacionalizma u Srbiji i rusifikacijom srpskog društva dugoročno se Crna Gora neće ostaviti na miru. "Tu bih ja izgubio svaku iluziju".

Kako je rekao Bešlin, Srbija oslonjena na Rusiju, sukobljena sa Evropom i regionom, je Srbija koja će opet posegnuti za Bosnom i Hercegovinom i za Crnom Gorom.

On je istakao da je Crna Gora teritorija koju srprski nacionalisti smatraju svojom, i dodao da tu žele da budu dominantni.

Kako prenosi portal Antena M, ono što brine Bešlina je to što teritorijalna pretenzija iz Srbije nalazi mnogo saveznika i u Crnoj Gori.

To je, kako smatra, mnogo veći problem nešto što je regionalni nacionalizam ili imperijalni iz Kremlja.

Antena M

Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_14348
31.07.2017. 09:04

SPC AGENTURA SRBIJE I RUSIJE U CRNOJ GORI

8
0
A AJDE MOJA "AGENTURO"..
31.07.2017. 10:04

...TO SE VAMA DOMOM I RODOM DRŽI VJEKOVIMA! POGLEDNI VITEZA CRNE GRE KRSTA ZRNOVIĆA-KOJI BJEŠE AGENT ZLOGALSNE TALIJANSKE "OVRE" OD 1918 DO 1947 DO POGIBIJE -KOJA CRNU GORU 1918 U CRNO ZAVI I PRETVORI U KRV LUJUCKU I PEPO!ŠTO BI STARI LATINI REKLI "OD NIŠTA SE NEMOŽE NIŠTA NAPRAVITI.."?!!!

0
3
D Darko..bravo na izboru..
30.07.2017. 18:58

...po izboru-starim receptima davno napisanih-provjerenih u praksi "mimo elektronike i zdravog razuma"..ZAVADI BRAĆU PA VLADAJ-mlati o podini SA NJIMA.."?! Izgleda propala "zavera Srbija doTokija"-a slijedi "do Kremelja i do Otranta-za spas KOSOVA"..o trošku-ka i vazda zaludnjega Crnogorskog naroda...?!!!! Nikad udom-dok smo takvi...đaolima nalik...!!! Što bi Njegoš reka..."BUDALE SU SLIJEPE KOD OČIJU-VIDE A ZALUDU VIDE.."!!!!

5
0
V Vise nema cekanja
30.07.2017. 16:03

Beslin je apsolutno u pravu. SPC je karcinom Crne Gore. Treba je potpuno izolirati, uzeti joj imovinu koja pripada državi Crnoj Gori, pa će ona samu sebe " pojesti".

31
2
O Od-uzet joj imovinu..
30.07.2017. 19:08

..a zamoliti gospoda boga-da vam vrati pamet..pa teke ondarake imovinu rasporediti-pod usovima da vam se pamet vratila? U što sujmam-znajući vam pretke LAKOME LISICE-iz "Poučenja u stihovima" Svetoga Petra Cetinjskoga...?!!! Koji se počesto potipisiva na svoje Poslanice-o muka veljijeh od vas filovanije.."VAŠ NESRETNI VLADIKA"...!

0
19
M MA-RA
30.07.2017. 15:13

A ŠTA TO MI ČINIMO ZA SEBE DA OJAČAMO EKONOMSKI,PA ONDA I U DRUGIM SFERAMA ŽIVOTA?KAD JE "JEDNA PRAZNA,A U DRUGOJ NEMAŠ NIŠTA",NIDJE NIJESI PRISPIO.I MOŽE SVAKO DA URADI, ILI POKUŠA DA URADI SVE ŠTO ŽELI.MI ŽIVIMO U PROŠLOSTI.SREDJENA DRUŠTVA ISTORIJU UČE IZ KNJIGA,A MI JE ŽIVIMO SVAKI DAN.OKRENITE SE ŽIVOTNIM PROBLEMIMA,PA AKO I POMENETE NEKOGA IZ VLASTI,MOŽDA NE BUDE ZEMLJOTRES.ALI, ISTORIJA VAM G.ŠUKOVIĆU NABOLJE "LEŽI".

2
11
d dragan.pv
30.07.2017. 13:57

Srbija nikada nece odustati od svog projekta,Velike Srbije. Crnogorske partije su podanicke prema sefu Milu i Dpsu.Zbog srba koji ih glasaju,a i sami su srbi nezele da proglase odluke Podgoricke skupstine Nevazecim.Njima je CG ovakva potrebna da je pokradu a oni da se obogate a posle ce se odreci CG i zalagace se za neku uniju sa Srbijom.

13
16
P Prust
30.07.2017. 10:31

Da to je sve tacno navedeno tu nema sumnje,a glavni adut u rukama srpskih nacionalista je SPC.Kada bi se tu naslo rijesenje Crna Gora bi bila stabilna.Nerazumano je da jos nije ukinuta podgoricka skupstina od 1918,sto bi u mnogome oslabilo moc SPC,a dalo krila nasoj CPC za sigurno.Pitamo se koja Crnogorska partija ili politicar to moze pokrenuti????

50
10
Z Za ukidanje 1918...
30.07.2017. 19:14

..treba vam 2/3 Crnogoraca..a okle? Kad vas ima jedva 45 %-od kojijeh zbori matrenjim crnogorskim jezikom jedva 36%..-a da nespominjem ove nesretnike SPC-koja namače da od njih 28 % zbore majčinim srpski jezikom u Crnoj Gori njih 42 %! To je slika "tost crnogoraca"--lele moja domovino za tobom....! Lele i kuku zatobom moja domovino Petrovića Njegoša!!!!

2
14