Crna hronika

Požar u skladištu Frikoma: Šteta od tri miliona eura

Požar velikih razmjera, koji je izbio u subotu sat nakon ponoći u hangarima kompanije Ledo Frikom, u Gornjim Kokotima, prema prvim procjenama nanio je štetu od oko tri miliona eura.
Požar u skladištu Frikoma: Šteta od tri miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Komandir Službe zaštite i spasavanja, Andrija Čađenović, kazao je da je u 1.05 časova stigla dojava da gori hangar Leda. Požar je vatrogascima prijavio vlasnik objekta kojeg je o događaju obavijestio stražar. Već poslije 12 minuta došlo je prvo vozilo, a potom još šest vatrogasnih kola i 16 vatrogasaca. Gašenje požara otežao je i specifični materijal od koga je hangar napravljen.

 - Akciju gašenja požara otežalo je i to što je kompletan hangar napravljen od duplog lima, između kojeg je poliuretan, veoma opasna i kancerogena materija koja se veoma teško gasi – pojasnio je Čađenović. Požar je zahvatio hangar, hladnjače, a izgorjelo je i šest kamiona. Veća šteta izbjegnuta je brzom reakcijom vatrogasaca.

- Vatrogasci su uspjeli da spasu nekoliko kamiona premještajući ih na drugu lokaciju, tako da nije izgorio čitav vozni park - kazao je Čađenović. Spriječeno je da se požar proširi na administrativne prostorije, kao i na obližnji hangar. Požar je lokalizovan u 3.17 časova, međutim, tri vatrogasne ekipe su juče bile cijelog dana na terenu i obilazile požarišta. Povrijeđenih nije bilo. (Pobjeda)

Portal Analitika