Politika

Đukanović na Cetinju: Nema podjela, DPS nikad nije bio jedinstveniji

Današnjim susretom, ovdje na Cetinju, simbolički ćemo označiti početak nove faze u kampanji za lokalne izbore. Namjerno naglašavam da je riječ o novoj fazi, jer ste vi ovdje već daleko odmakli sa kampanjom. Takođe, želim da se zahvalim Cetinju i Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) Cetinje za ogroman doprinos svim novijim pobjedama Crne Gore, koje je predvodila upravo DPS - istakao je predsjednik te partije Milo Đukanović na večerašnjoj sjednici cetinjskog DPS-a u proširenom sastavu.
Đukanović na Cetinju: Nema podjela, DPS nikad nije bio jedinstveniji
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je kazao da su ciljevi DPS-a usmjereni na dinamičniji razvoj, zapošljavanje mladih, razvoj ekonomije i valorizaciju ogromnih razvojnih resursa „koji nas pametnim rukovođenjem mogu pozicionirati na sam vrh evropskih turističkim destinacija“.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Đukanović je kazao da smo možda tek danas svjesni koliko je velika pobjeda izvojevana 16. oktobra 2016, ne samo politička, već i pobjeda kojom su odbranjene sve vrijednosti savremene Crne Gore – nezavisnost, mir, bezbjednost, pravo da država sama odlučuje o svojoj sudbini.

Nijesmo samo pobijedili našu političku konkurenciju, već političku konkurenciju podržanu i plaćenu od stranih centara moći koji su željeli da onemoguće Crnoj Gori pravo da sama opredjeljuje svoju budućnost“, naglasio je Đukanović i još jednom ponovio da će naredni parlamentarni izbori biti održani kad im je i vrijeme – 2020. godine.

Sve što se dešavalo nakon parlamentarnih izbora, samo je nastavak te iste politike prema Crnoj Gori, da bi opozicija poslala poruku da je Crna Gora nefunkcionalna država. Oni prizivaju izbore da bi dobili nove apanaže koje su imali prije izbora, pa im sad nedostaju“, kazao je Đukanović i naglasio da je parlament efikasan, Vlada uspješna, a da država Crna Gora pokazuje dodatnu zrelost da odolijeva izazovima.

On je kazao da politički neprijatelji DPS-a iz medijskih krugova spinuju u medijima priču o podjelama u DPS-u, kad god propadne neko od njihovih političkih „vojnika“ koje medijski podržavaju.

 „Tako je i ovog puta. Nema nikakvih podjela, nema nikakvih novih centara moći, DPS je nikad jedinstveniji. Pred nama je čitav niz novih pobjeda, koji ćemo započeti upravo ovdje na Cetinju. Oni koji su na priči o svom antiratnom angažmanu zgrnuli milione, pa sad traže političkog favorita kojeg bi željeli da instaliraju na vlast, a koji bi ih zauzvrat zaštitio od odgovornosti, trebalo bi da se okrenu sebi i da vide koliko ih je ljudi napustilo. Kada bi se pozabavili sobom, dali bi veliki doprinos daljem napretku društva“, kazao je Đukanović.

Dodao je da politička konkurencija pokušava da nabaci kompleks DPS-u, što svakako neće proći.

Prinicipijelno smo se ponašali svaki put kada je riječ o bilo čijoj odgovornosti, nezavisno od toga da li je naš član ili neko drugi u pitanju. Pred zakonom i institucijama smo svi jednaki i tu nema kompromisa. Naravno da nećemo dozvoliti da nam nametnu taj kompleks, jer tom bukom žele da prikriju sve ono dobro što smo činili svih ovih godina“, rekao je Đukanović i podsjetio na uspjehe državne politike koju je dominantno opredjeljivala DPS.

 „Nemamo nikakve komplekse i spremni smo da pobjeđujemo i dalje koliko god to bude bilo moguće i potrebno“, zaključio je on.

Đukanović je, govoreći o opoziciji, kazao da „mlada ekipa koja svakodnevno bljuje vatru na DPS nema nikakav problem osim da saopšti ko su i za što su“.

Uzalud im je skrivanje, pošto mi znamo da su 2006, kada se odlučivalo o crnogorskoj nezavisnosti, oni bili u partiji koja je bila protiv referenduma i protiv obnove nezavisnosti Crne Gore. Znači, njihovi stavovi su jasni, nikakva naknadna pamet ne bi pomogla da je 21. maja pobijedila njihova politička " vizija", kazao je Đukanović i naglasio „dok se naši politički konkureti utrkuju ko će oštrije kritikovati DPS, mi građanima moramo ponuditi rješenja za svakodnevne probleme“.

Đukanović je naglasio da DPS iz superiorne pozicije vodi političke polemike čak i posljednjih mjeseci, kada je došlo do znajačne vulgarizacije političkog jezika i podsjetio na vrijeme oštrog političkog sukoba između DPS-a i nekadašnjeg Liberanog saveza.

Oličenje tadašnjeg političkog dijaloga, koliko god oštar bio, prije svega bili su kultura, ali i vođenje računa o svom i dostojanstvu političkog protivnika. Danas na sceni imamo izvitoperenje onoga što je građansko društvo, demokratija, politički pluralizam... Na sceni su seoske torokuše koje se trude da što grublje uvrijede protivnika“, zaključio je predsjednik DPS-a.

Nakon sjednice Opštinskog odbora DPS Cetinje, Đukanović je na svečanom koktelu uručio članske karte DPS-a novim mladim članovima partije iz crnogorske Prijestonice.

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
n nekad je bio običaj..
01.08.2017. 16:52

...da TATE svojim sinovima i šćerima-kad donesu đačke knjižice krcate petica-u njih umeće po jednu crvenu..? Fala ti bože-eli TATA svojim odanim sinovima i šćerima-u prestono Cetinje-a gladnim postrojenim na čekanje na Invombirou rada.....ubačio po jednu plavu u knjižicu Tatinu? Za sok ili čoklladu-iz fabrike u "novi Obod-Petrošenko in"?

0
0
T Tara
30.07.2017. 08:58

Covjek prvog ranga koji je drzavu CG doveo do nezavisnost i NATO. Covjek koga crnogorci vole i cijene..Svaka cast! p.s g.Djukanovicu,problem u CT je Amfilohije Radovic ..koji zabunjuje narod sa njegovim klerofasistickim govorom...on zastupa srpsko-cetnicku organizaciju,koja je jako opasna..njega treba pod hitno ostraniti iz drzave CG,da ne bude kasno!

17
9
m m
30.07.2017. 05:08

Ilija, jadniče...

7
0
M Mrco mrcni
30.07.2017. 05:08

Jel Gusinje najjace sto si mogao da smislih nakon ozbiljnog mozganja? Mora da jeste, jer kad covjek cacne malo ovoga turbo srbina, cetnik odma iskoci. Super.

4
1
I Ilija
30.07.2017. 17:03

To reče Tara i pođe u svoj zavičaj Gusinje. Tamo su svi svoji i tamo joj je najljepše.

1
5
I Ilija
30.07.2017. 08:55

Pitam se koja je nama korist od vaše "jedinstvenosti". Od nje samo vi imate koristi. Građani nemaju, to sigurno.

14
11
n nema podjela..
30.07.2017. 07:08

...ali ima podjele-poodavno podijejene imovine-muke narodne koju prodaste pošto zašto-taman ka našu domovinu-našim okupatorima od 13.januara.1989 od tada vaše srpske stare godine do dana danjega..dragi Pateru nacije i patrije..napaćene moje domovine..!!

7
10
m m
30.07.2017. 08:32

ne laprdaj, naravno da ima podjela, na državljane lojalne svojoj CG i na izdajnike i kolabocioniste koji za pare / rublje /, rade CG o glavi...

14
1
d dragi "m"mago-da te nije..
30.07.2017. 08:36

..trebalo bi te izmisliti-jer ti, istina je živa ne laprdaš-no sviraš iz gu..druga gospodina patera nacije i patrije evo brezmalo tridest ljeta-daj bože da taj konfor iz Milove -uživaš još 100 godna-dok je on na vlasti..kako nam obeća juče iz Prestonoga Cetinja-iz Fabrike čokolade i slatkiša gospdina Petrašenka-bracke zajednice Ukraj-ine i Crne Gore....rublje-rubare-a la maca evo brezmalo tridest ljeta-iz džepova onih koji vide-a ztaludu vide...reka bi Njegoš?!

0
0
F Focus
29.07.2017. 23:39

„Nijesmo samo pobijedili našu političku konkurenciju, već političku konkurenciju podržanu i plaćenu od stranih centara moći koji su željeli da onemoguće Crnoj Gori pravo da sama opredjeljuje svoju budućnost“ Prove, prove, PROVE! ... Show me the money.

17
5
S Slika prijestonice
29.07.2017. 23:27

Tačno je da je jedan od ciljeva dps-a zapošljavanje, ali isključivo po partijskoj preporuci. Na Cetinju posao ne može dobiti stručni i obrazovani kadar jer su mjesta popunjena partijskim ulizicama.

33
17