Region

Hrvatska: Novi toplotni talas obara temperaturne rekorde

Hrvatski meteorolozi najavili su da će novi toplotni talas u pojedinim krajevima oboriti dosadašnje temperaturne rekorde jer će prelaziti 40 stepeni Celzijusovih.
Hrvatska: Novi toplotni talas obara temperaturne rekorde
Portal AnalitikaIzvor

Toplotni talas meteorolozi najavljuju od sjutra, a prema njihovim prognozama biće neuobičajeno dug, pa će se na blago popuštanje vrućine morati čekati barem sedam dana.

Prema progonozi meteorologa, temperatura vazduha biće neuobičajeno visoka od južne Španije do centralnog dela Turske, a odstupanje od prosjeka najizraženije će biti u Italiji i nad balkanskim poluostrvom, prenose hrvatski mediji.

Meteorolozi navode da će temperatura vazduha danima biti iznad 35 stepeni Celzijusovih, a da se vrhunac toplotnog talasa očekuje krajem naredne sjedmice.

Najintenzivniji toplotni talas biće na području Slavonije. Temperatura vazduha u Zagrebu se od utorka neće spuštati ispod 35 stepeni.

Prema prognozi Evropskog centra za srednjoročnu vremensku prognozu, natprosječno visoka tremperatura trajaće danima.

Prema američkom prognostičkom modelu GFS, sljedeće subote, 5. avgusta, temperatura vazduha na krajnjem istoku Hrvatske dostići će 44 stepena Celzijusova.

U Zagrebu će taj dan temperatura biti 38 stepeni, dok će na Jadranu biti nešto niža, pa se u Rijeci očekuje 33, a u Splitu 35 stepeni.

Blic

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.