Abiznis

Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev

Vlada Crne Gore konstatovala je da je Velizaru Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev. Vojinović je jedini funkcioner u novijoj istoriji protiv koga je Vlada povela disciplinski postupak.
 Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev
Portal AnalitikaIzvor

"Velizaru Vojinoviću, generalnom direktoru Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, prestaje mandat, na lični zahtjev, navodi se u Vladinom Rješenju.

Podsjetimo, Vlada je sredinom marta predložila ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja, da na osnovu člana 90 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pokrene disciplinski postupak protiv Vojinovića, jer je suprotno zakonu primao novčanu nadoknadu za rad u Upravnom odboru JP "Vodovod i kanalizacija " Nikšić.

U obrazloženju predloga je navedeno da je Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije, broj: 01- 02- 100/4, od 24. januara 2017. godine, utvrđeno da je Velizar Vojinović, generalni direktor Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i predsjednik Upravnog odbora JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, kao javni funkcioner prekršio član 8 stav 1 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što dana 28. aprila 2016. godine, nije obavijestio organ vlasti u kojem vrši javnu funkciju o postojanju privatnog interesa.

"Čime je javni interes podredio privatnom i izazvao sukob interesa, kao i član 12 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je za rad u Upravnom odboru JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, tokom 2016. godine, tačnije od 1. januara do 31. decembra 2016.godine primao novčanu naknadu, suprotno navedenom članu", navedeno je u Predlogu.

Vlada je formirala ubrzo Disciplinsku komisiju, ali javnost nije zvanično obaviještena da li je Vojinović disciplinski kažnjen.

P.Z.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M MIRNA LUKA
30.07.2017. 14:59

BOŽE, ŠTO SU POŠTENI.VIDITE DA ODJE NE MOŽE DA SE UZMA SAMO PLATA.TO NIJE PO ZAKONU.DA JE UZEO KOJI MILION,E TO BI BILO NEŠTO.NO,NIJE NI OVAJ LOŠE PROŠAO. NEKO KO NE ZNA,REKAO BI SREĆNE ZEMLJE.KO LI JE NAMERAČIO TO MJESTO?KADAR KAO I PRETHODNIK.

3
0
n ne mudruj
31.07.2017. 01:22

Mirna Luka, To samo znači da smo samokritični. Je li to ok? Nijeste zadovoljni ničim što je korektno. Da je opomenut neko iz opozicije sad biste digli dževu, štrajkovali, a ovako sad paljbu.

1
0
9 90449
30.07.2017. 13:14

Bez kakvog smo kadra ostali majko mila.Sto ga ne zamolise da ostane jos malo.Da nam poboljsa poljoprivredu kao i dosad???

3
0
@ @
29.07.2017. 21:22

A sto cemo.Moramo sad bez njega ali izdrzat cemo.I bez Tita smo se izborili pa i ovo moramo ostaviti iza sebe.

18
2