Abiznis

Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev

Vlada Crne Gore konstatovala je da je Velizaru Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev. Vojinović je jedini funkcioner u novijoj istoriji protiv koga je Vlada povela disciplinski postupak.
 Vojinoviću prestao mandat na lični zahtjev
Portal AnalitikaIzvor

"Velizaru Vojinoviću, generalnom direktoru Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, prestaje mandat, na lični zahtjev, navodi se u Vladinom Rješenju.

Podsjetimo, Vlada je sredinom marta predložila ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja, da na osnovu člana 90 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pokrene disciplinski postupak protiv Vojinovića, jer je suprotno zakonu primao novčanu nadoknadu za rad u Upravnom odboru JP "Vodovod i kanalizacija " Nikšić.

U obrazloženju predloga je navedeno da je Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije, broj: 01- 02- 100/4, od 24. januara 2017. godine, utvrđeno da je Velizar Vojinović, generalni direktor Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i predsjednik Upravnog odbora JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, kao javni funkcioner prekršio član 8 stav 1 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što dana 28. aprila 2016. godine, nije obavijestio organ vlasti u kojem vrši javnu funkciju o postojanju privatnog interesa.

"Čime je javni interes podredio privatnom i izazvao sukob interesa, kao i član 12 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je za rad u Upravnom odboru JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, tokom 2016. godine, tačnije od 1. januara do 31. decembra 2016.godine primao novčanu naknadu, suprotno navedenom članu", navedeno je u Predlogu.

Vlada je formirala ubrzo Disciplinsku komisiju, ali javnost nije zvanično obaviještena da li je Vojinović disciplinski kažnjen.

P.Z.

Portal Analitika