Politika

Đukanović: Izmjene Poslovnika pokušaj zastrašivanja DF-a

Izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine pokušaj su Demokratske partije socijalista da zastraši poslanike Demokratskog fronta (DF), smatra šef poslaničkog kluba DF-a, Milutin Đukanović.
Đukanović: Izmjene Poslovnika pokušaj zastrašivanja DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Poslovnik o radu Skupštine, čije su izmjene i dopune usvojene na sjednici parlamenta u četvrtak, predviđa rigorozne kazne za nedolično ponašanje poslanika, koje se kreću i do 50 odsto njihove plate.

Đukanović je agenciji MINA kazao da izmjene i dopune Poslovnika ne mogu zaustaviti borbu DF-a za istinu, pravdu, demokratiju i slobodu.

“DF ne mogu zaustaviti bilo kakve prijetnje, a kamoli prijetnje novčanim kaznama”, saopštio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, jednostrano usvajanje Poslovnika ne može doprinijeti smirivanju tenzija među poslanicima, već naprotiv.

Izmjenama i dopunama Poslovnika predviđeno je da se poslanik kojem je izrečena opomena kažnjava sa deset odsto, a onaj kome su tokom iste sjednice izrečene dvije opomene sa 20 odsto od plate.

Poslanik kojem je oduzeta riječ biće kažnjen novčanom kaznom u visini od 40 odsto poslaničke plate.

Najvišom novčanom kaznom od 50 odsto plate biće kažnjen poslanik kojem je izrečena mjera udaljena sa sjednice.

Izvor: Mina

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Ilija
30.07.2017. 09:04

Cijenjeni gospodine, morate znati da demokratija nije isto što i anarhija. U demokratiji se ne može raditi što je kome volja. Moraju postojati neka pravila. Ovo govorim sa pozicije čovjeka koji živi u CG, čiji su preci živjeli i stvarali ovu državu i čovjeka koji drugu državu nema. Prema tome, a sobzirom da vi radite na njenom uništavanju i potiranju, ova država (koja po meni propada i koja se smišljeno za rad interesa nekolicine moćnika propada) mora imati mehanizme za samoodbranu. Jedan od tih mehanizama mora biti mehanizam zabrane okupljanja anti državnih lica i partija. Mislim da vi svojim djelovanjem samo doprinosite održavanju statusa quo na CG političkoj sceni, Vašu partiju treba raspuštiti a vama zabraniti dalji politički rad. Građanima treba ponuditi pravu alternativu koja bi, konačno, smijenila ovo čudo što nas je snašlo u protekle dvije i pio decenije.

3
0
G Guest_29910
29.07.2017. 20:15

VI IZ DF SE NE BOITE , VI TREBA DA SE STIDITE

21
1
t t@t-me
29.07.2017. 21:39

To nije zastrašivanje nego Poslovnik za sve poslanike u Skupštini. Dosta ste bili neograničeno zaštićeni. Ovo je sad došao red na kažnjavanje nereda i samovolje.

19
1
P Pendrek
29.07.2017. 17:42

Sta velis Djikane, niko vas ne moze zaustaviti da samarate po skupstini?

40
1
b bilbord
29.07.2017. 17:39

U svakoj drugoj državi DF čelnici bi odavno bili u zatvoru zbog svekolikog ponašanja i maltretiranja crnogorskih građana. Vi nijeste normaln partija već hunta koja bi sve da poruši samo da onesposobi ovu državu. Ali, neće moći dok je nas koji je volimo i poštujemo.

39
1
Д ДФ democracy
29.07.2017. 16:43

Milutine, ne radi se tu o nikakvom "zastrašivanju" i nije potrebno kriti se odmah iza "progona, diskriminacije, ugroženosti napada na vaskoliko srpstvo, crkvu i Rusiju" već se jednom mora stati na kraj bahatom, siledžijskom, drskom, nevaspitanom i bezobraznom ponašanju i ophođenju. Više je nego očigledno da vam je cilj da sa takvim nastupima i ponašanjem u javnosti pokušavate stvoriti sliku da je Crna Gora bezbjedonosno nestabilna zemlja i da nije u stanju da se nosi sa takvim slučajevima. Da ste, ne daj Bože, kao što ste (sramotno se krijući iza imuniteta) napali i udarali policajca u Kotoru prije par godina, uradili to isto u nekoj drugoj pravnoi uređenoj državi, u Rusiji da i ne pominjemo - više nikad ne biste obavljali bilo kakvu javnu funkciju a najmanje biste bili - narodni poslanik u Skupštini ! Zato uozbiljite se, odrastite, ponašajte se normalno i sučeljavajte argumente i mišljenja na ljudski, civilizovan i dostojanstven način.

43
1
U Upravo tako
29.07.2017. 17:27

Sve si lijepo rekao i nakon ovoga nemam sto komentarisat.

32
1
h hit00
29.07.2017. 16:35

Nije to zastrasivanje vec cinjenica Djukanovici....Pa Izvolite, dosta ste zivjeli lagodno na ledjima naroda..i ovako nijeste ni ovu platu zasluzili

42
1
P Pgpg
29.07.2017. 16:20

Izgubili ste kompas potpuno.Ovo sto radite je degutantno.

50
0
@ @
29.07.2017. 17:53

Meni su bas preslatki.Uz manje kozmeticke promjene to bi bila respektabilna rulja.

34
1
D Do kad vise ?
29.07.2017. 16:15

Pa ne moze se taj famozni i diskriminisuci "poslanicki imunitet" do u nedogled zloupotrebljavati, kako u tvom slucaju kada si vrijedjao policajca pa do alkoholicarskih ispada i primitivnih izivljavanja u Skupstini i sl. MORA DA POSTOJI GRANICA !

51
1